Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Αισιοδοξία για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων – Πιο νωρίς η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Γεροβασίλη: Αισιοδοξία για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων – Πιο νωρίς η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Η κυβέρνηση δεν έχει εγκαλέσει τον κ.Πανούση υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος
Την αισιοδοξία της για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι έρχεται πιο νωρίς και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Σε δηλώσεις της στον Alpha 989 η κα.Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι μαζί με τη δόση των 2 δις ευρώ θα διατεθούν και τα 10 δις ευρώ για τις τράπεζες.
«Μας δόθηκε η εικόνα ότι είμαστε πολύ κοντά στους όρους βάσει των οποίων θα αναδειχθούν οι προστατευόμενες ομάδες των συμπολιτών, είμαστε κοντά στα όρια που είχε βάλει η ελληνική πλευρά» τόνισε η κα.Γεροβασίλη, η οποία ερωτηθείσα για την υπόθεση του Γιάννη Πανούση, είπε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει εγκαλέσει τον κ. Πανούση ούτε κανέναν, καθώς δεν είναι δική της αρμοδιότητα».
«Ανεδείχθη μια σειρά διαλόγων με ακριβή ονόματα.
Κατά την άποψή μας πρόκειται περί μύθων που διοχετεύτηκαν στην κοινή γνώμη ως απομαγνητοφωνημένοι διάλογοι.
Ο πρωθυπουργός αποφαίνεται δια των δηλώσεων της κυβέρνησης ότι δεν υπήρχαν τέτοιοι διάλογοι.
Εάν υπάρχουν, θα πρέπει να διερευνηθεί γιατί υπάρχουν, αν δικαιούται κάποιος να τους έχει και γιατί τους έχει», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος επισημαίνοντας ότι «μία έρευνα κατά παντός υπευθύνου είναι αυτή που θα δείξει τι συνέβη».
Όσον αφορά το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία, η κα. Γεροβασίλη τόνισε ότι «το βασικό αντικείμενο είναι το προσφυγικό και θα γίνουν και διμερείς συναντήσεις.
Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται η Τουρκία τις προσφυγικές ροές παίζει σημαντικό ρόλο για το πώς θα κινηθεί η Ελλάδα και η Ευρώπη.
Είναι σαφής και ανυποχώρητη η στάση της κυβέρνησης για το σενάριο των κοινών περιπολιών στο Αιγαίο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης