Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αθήνα σήμερα ο Guy Verhofstadt – Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

tags :
Στην Αθήνα σήμερα ο Guy Verhofstadt – Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα
Η ΕΕ πρέπει να δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα τονίζει ο ηγέτης των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων και Δημοκρατικών
Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα ο ηγέτης των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων και Δημοκρατικών (ALDE), Guy Verhofstadt, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Έθνος ο Verhofstadt υποστήριξε ότι η ΕΕ πρέπει να δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα, θέτοντας ως όρο την εφαρμογή των συμφωνηθέντων και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.
Ο Verhofstadt τόνισε ότι θεωρεί τον πρωθυπουργό «πρόθυμο να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις» και υπογράμμισε ότι η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει με κάθε κόστος την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.
Ο Βέλγος πολιτικός εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός και όσον αφορά το ρόλο της ΕΕ στο προσφυγικό και ζητά τη δημιουργία κοινών ευρωπαϊκών συνόρων και περιπολιών της Ακτοφυλακής.
Η επίσκεψη του Βέλγου πολιτικού συνδέεται με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς καθώς και ο ίδιος θα συζητήσει με τον Α. Τσίπρα την πορεία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, την πιθανότητα συμμετοχής του μοναδικού άμεσα εκλεγμένου οργάνου της Ε.Ε - ήτοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου- στην διαδικασία παρακολούθησης της εφαρμογής του τρίτου Μνημονίου, το πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης και την διαδικασία περαιτέρω ενοποίησης της Ε.Ε.
Ο G. Verhofstadt θα συναντηθεί και με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης