Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης (Ποτάμι): Συνάντηση με αγρότες της Ημαθίας και της Κοζάνης – Στο επίκεντρο τα προβλήματα του κλάδου

Θεοχάρης (Ποτάμι): Συνάντηση με αγρότες της Ημαθίας και  της Κοζάνης – Στο επίκεντρο τα προβλήματα του κλάδου
Στη Βέροια έκλεισε την περιοδεία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης
Με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών της Ημαθίας και Κοζάνης συναντήθηκε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, συνεχίζοντας τις επαφές τους με παραγωγικούς φορείς του αγροτικού κλάδου.
Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο καθώς και στα προβλήματα, τα οποία ενισχύει η συμφωνία της Κυβέρνησης με τους εταίρους.
Συγκεκριμένα δόθηκε έμφαση στα ασφαλιστικά και φορολογικά θέματα του κλάδου, όπως επίσης και στο μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αγρότες.
Ταυτόχρονα αναπτύχθηκαν τα ζητήματα που πηγάζουν από το σχέδιο νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, το οποίο αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε διαβούλευση.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού άκουσε με προσοχή τα προβλήματα των αγροτών και επεσήμανε τη θέση του Κινήματος για διατήρηση του ισχύοντος φορολογικού καθεστώτος για οργανωμένες ομάδες παραγωγών και εναλλακτικά τη δυνατότητα των παραγωγών να φορολογούνται ως μισθωτοί στην περίπτωση που διακινούν το σύνολο της παραγωγής τους μέσω αγροτικών συνεταιρισμών ή ομάδων παραγωγών.
Στη συνέχεια, ο κ. Θεοχάρης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του καινοτόμου συνεταιρισμού Venus o oποίος χρησιμοποιεί υπερσύγχρονα μηχανήματα κομποστοποίησης.
Ενός συνεταιρισμού που βρίσκεται στην πρωτοπορία της καινοτομίας, έχοντας κατακτήσει τις δυσκολότερες διεθνείς αγορές και επιτυγχάνοντας ετήσιο ύψος εξαγωγών άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ.
Μετά την ξενάγηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού υπογράμμισε πως τέτοιες καινοτόμες προσπάθειες αποτελούν τον οδηγό για το είδος της αγροτικής παραγωγής που χρειάζεται η εθνική οικονομία.
Όπως είπε, οι θέσεις του Ποταμιού για τον αγροτικό τομέα έχουν ακριβώς αυτήν τη στρατηγική στόχευση της δημιουργίας κινήτρων και ευνοϊκού θεσμικού πλαισίου για τη διασύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής υψηλής ποιότητας με τη μεταποίηση, για την ανάπτυξη ενός μοντέλου αγροτικής βιομηχανοποίησης μέσω σύγχρονων συνεταιρισμών και επαγγελματικού management.
Ο κ. Θεοχάρης έκλεισε την περιοδεία του συναντώντας φίλους και εθελοντές του Ποταμιού στη Βέροια. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης