Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Ο λαός μας μήνες τώρα δείχνει μεγάλη αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Ο λαός μας μήνες τώρα δείχνει μεγάλη αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες
Τι ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
«Η οικονομία της καπιταλιστικής Ελλάδας διέρχεται πλέον τον 7ο χρόνο της κρίσης, που έχει οδήγησε σε μεγάλη μείωση του εργατικού λαϊκού εισοδήματος, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, συρρίκνωσης του εισοδήματος των αυτοαπασχολουμένων αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, ιλιγγιώδη αύξηση της ανεργίας στο 27%, υπερχρέωση λαϊκών νοικοκυριών, υπέρογκη φορολογία και άλλα», ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε εκδήλωση του ΚΚ Ιταλίας με αφορμή την επέτειο της Οχτωβριανής Επανάστασης.
 Όπως είπε, «η κρίση αυτή εκδηλώθηκε συγχρονισμένα σε διεθνές επίπεδο, ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και σε συνέχεια αγκάλιασε την ΕΕ, την Ιαπωνία, τη Ρωσία, άλλες χώρες».
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «ο ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα μετά την ανάδειξή του σε κυβέρνηση τον περασμένο Γενάρη με την στήριξη του δεξιού, εθνικιστικού κόμματος των ΑΝΕΛ, συνέβαλε στην πολιτική ενσωμάτωση μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, αξιοποιώντας την ελπίδα και ανοχή που γέννησε η «πρώτη φορά Αριστερά».
Η εκ νέου ανανέωση από την ψήφο του ελληνικού λαού της κυβέρνησής του στις επαναληπτικές εκλογές του Σεπτέμβρη, πριν ενάμιση μήνα, παρά την μείωση σε ψήφους, λόγω της αποχώρησης ενός τμήματος μελών και στελεχών του, δείχνουν ότι συνεχίζεται αυτή η προσπάθεια χειραγώγησης και ενσωμάτωσης του λαού, παρά την ψήφιση του 3ου μνημονίου».
Κάνοντας αναφορά στην προσφυγική κρίση, ο ίδιος σημείωσε πως «είναι αλήθεια πως δεν μπορείς να μιλήσεις για τις εξελίξεις στην Ελλάδα χωρίς να ιεραρχήσεις το προσφυγικό που αποτελεί στην κυριολεξία ζήτημα ζωής και θανάτου.
Ο λαός μας μήνες τώρα δείχνει μεγάλη αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες που αναζητούν σανίδα σωτηρίας».
Υπογράμμισε πως αυτός ο ξεριζωμός έχει αιτία, όνομα και επώνυμο, προσθέτοντας ότι είναι «η καπιταλιστική βαρβαρότητα, που «γεννά» οικονομικές κρίσεις, φτώχεια κι ανεργία, ιμπεριαλιστικούς πολέμους κι επεμβάσεις στις οποίες συμμετέχουν και οι χώρες μας, στα πλαίσια τη ΕΕ και του ΝΑΤΟ».
Το ΚΚΕ, όπως είπε, «παλεύει ενάντια στις αιτίες της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, παλεύει ενάντια στο ναζισμό - φασισμό και τους σημερινούς εκπροσώπους του στην Ελλάδα, που επιδιώκουν μεταξύ άλλων να χρησιμοποιήσουν και το μεγάλο ζήτημα των μεταναστευτικών ρευμάτων, για να σπείρουν στο λαό μας τον εθνικισμό, την ξενοφοβία, το ρατσισμό.
Ταυτόχρονα, διεκδικούμε άμεσα μέτρα προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να διασώζονται, να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση για όσο διάστημα θα μένουν στη χώρα μας αλλά και να μεταφέρονται ασφαλής στις χώρες προορισμού τους.
Περαιτέρω, σημείωσε ότι «την ίδια στιγμή η εργατική τάξη, ο λαός μας βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου, επίθεση που ανέλαβε βέβαια να ολοκληρώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας την αντιλαϊκή συμφωνία – μνημόνιο που υπέγραψε το καλοκαίρι».
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, πρωτοστατεί και συμμετέχει ενεργά στα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή, παραχωρώντας ολόκληρες περιοχές της χώρας για τη δημιουργία νέων ΝΑΤΟϊκών βάσεων και επιθετικών πολεμικών υποδομών.
Η δήθεν «αριστερή» κυβέρνηση προσέφερε και προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στο σύστημα.
Με τον «αριστερό» μανδύα που δήθεν παλεύει μέσα στην ΕΕ, και σε συνδυασμό με εκβιασμούς και αυταπάτες, προσπαθεί να πείσει ένα μεγάλο μέρος του λαού ότι η σημερινή πολιτική είναι μονόδρομος και ότι το μόνο που μπορεί να κάνει ο λαός είναι να επιλέγει ποια κυβέρνηση , ποιος διαχειριστής του μνημονίου θα εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.
Όπως είπε, «οι δυνάμεις του ΚΚΕ, της ΚΝΕ με τη δράση μας μέσα στους τόπους δουλειάς, μέσα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα δίνουμε τη μάχη για να αποκαλύψουμε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, των αστικών επιτελείων που από κοινού επιτίθενται στην εργατική τάξη, με στόχο να γίνει πιο φθηνή και υποταγμένη.
Να αποκαλύψουμε το χαρακτήρα των μνημονίων, ότι η όποια έστω ακόμα και μικρή ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, της κερδοφορίας του κεφαλαίου, προϋποθέτει κατάργηση των όποιων κατακτήσεων και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να οδηγήσει σε άνοδο του βιοτικού επιπέδου, σε ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών».
μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι στην Ελλάδα έχουμε μαζικά συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις, απεργίες εργατών, υπαλλήλων, ναυτεργατών, των φοιτητών, των μαθητών, αγροτών, συνταξιούχων, επαγγελματιών και εμπόρων, ενώ ετοιμαζόμαστε εντατικά για την μεγάλη 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική, πανδημοσιουπαλληλική απεργία στις 12 του Νοέμβρη.
Ακόμη, ανέφερε ότι ο 21ος αιώνας θα φέρει νέες επαναστατικές νίκες, ενώ σημείωσε πως «ο καπιταλισμός μπορεί να είναι ακόμα σήμερα ισχυρός, δεν είναι όμως παντοδύναμος».
Με αφορμή την επέτειο της Οχτωβριανής Επανάστασης, ο κ. Κουτσούπμας μεταξύ άλλων, ανέφερε «τιμούμε σήμερα την 98η επέτειο της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης του 1917 στη Ρωσία που σημάδεψε και καθόρισε την πορεία εκατομμυρίων ανθρώπων όχι μόνο στο γεωγραφικό έδαφος της συγκρότησης του πρώτου εργατικού κράτους στην ιστορία της ανθρωπότητας, στο χώρο της πρώην ΕΣΣΔ, αλλά καθόρισε και έβαλε τη σφραγίδα της σε κάθε γωνιά του πλανήτη, για πάνω από 70 χρόνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης