Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης: Αναγκαία η ενωτική και οργανωτική συσπείρωση των δυνάμεων της ευρωπαϊκής Αριστεράς

Κουβέλης: Αναγκαία η ενωτική και οργανωτική συσπείρωση των δυνάμεων της ευρωπαϊκής Αριστεράς
Πολιτική κίνηση και όχι κόμμα η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς υποστήριξε ο κ.Κουβέλης
Την θέση ότι είναι αναγκαία η ενωτική και ενδεχομένως και η οργανωτική συσπείρωση των δυνάμεων της ευρωπαϊκής Αριστεράς προκειμένου να αντιμετωπιστούν με παράλληλο πρόγραμμα οι δύσκολες και επαχθείς προβλέψεις του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι διατύπωσε ο Φ. Κουβέλης.
Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Κουβέλης αναφέρθηκε και στους λόγους που τον οδήγησαν να συγκροτήσει την Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για μια πολιτική κίνηση και όχι για ένα κόμμα.
«Θα ήθελα να διευκρινίσω εξ αρχής ότι πρόκειται για τη δημιουργία πολιτικής κίνησης κι όχι για τη δημιουργία κόμματος.
Δεν είναι στις στοχεύσεις της η μετεξέλιξη σε κόμμα.
Οι πρωτοβουλίες αφορούν στην ανάπτυξη του διαλόγου , την διακίνηση των ιδεών και την καταγραφή στο δημόσιο λόγο συγκεκριμένων θέσεων και προτάσεων αναφορικά με τα προβλήματα της κοινωνικής πραγματικότητας, με δεδομένο ότι θα υπάρξουν προβλήματα στην ευρωπαϊκή πορεία που απορρέουν από τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρομαι στο τρίτο μνημόνιο.
Αυτός είναι ο προσανατολισμός μας.
Να διατυπώσουμε θέσεις που θα αφήσουν αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία» ανέφερε ο κ.Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι η Κίνηση αυτή απευθύνεται στις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, στον ΣΥΡΙΖΑ, σε κινήσεις και προσωπικότητες, αποκλείοντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και τις κινήσεις της Κεντροαριστεράς γιατί, όπως λέει, «διέπονται από φιλελεύθερες αντιλήψεις».
«Η συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση έχει δύσκολα και επαχθή μέτρα που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας.
Θα πρέπει άμεσα να προωθήσει εκείνες τις αντιρροπήσεις , όπου είναι επαχθείς οι δεσμεύσεις για ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.
Δεν είναι εύκολος ο δρόμος αλλά πρέπει να διανυθεί με μια αριστερή ευρωπαϊκή πολιτική.
Σχεδόν όλα τα κοινωνικά στρώματα αντιδρούν σε ρυθμίσεις που προβλέπονται από τη συμφωνία» τόνισε ο κ.Κουβέλης εκτιμώντας ότι «υπάρχει η δυνατότητα για να δημιουργηθούν οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις για την έξοδο της χώρας από τη κρίση».
«Το κυβερνητικό έργο βεβαίως οφείλει να είναι σαφές, καλά σχεδιασμένο να μην επιλέγει αποσπασματικές και επ΄ευκαιρία ρυθμίσεις.
Και πρέπει να αρχίσει να υλοποιείται ένα παράλληλο πρόγραμμα» είπε ο κ.Κουβέλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης