Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσιονομική χαλάρωση με αφορμή το προσφυγικό ζητά η κυβέρνηση

Δημοσιονομική χαλάρωση με αφορμή το προσφυγικό ζητά η κυβέρνηση
Ο κ. Σούλτς καλωσόρισε την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Τουρκία λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός βρεθεί στην γειτονική χώρα και εκ μέρους της ΕΕ
Τη ρήτρα εξαίρεσης από το Σύμφωνο Σταθερότητας, που ισχύει για χώρες, οι οποίες αντιμετωπίζουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης επανέφερε στην κατ ιδίας συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον με τον πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίο Μάρτιν Σούλτς.
Συφωνα με υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές ο κ. Σούλτς διατύπωσε την θέση ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βρίσκεται υπό πίεση, δεδομένου του βάρους που σηκώνει στο προσφυγικό ζήτημα και αναφερόμενος στο ζήτημα του Ελληνικού προγράμματος, αναγνώρισε την ανάγκη να συνεχιστούν οι επαφές της ελληνικής πλευράς με την Επίτροπο Μοσκοβισί, προκειμένου να επιλυθούν τα εκκρεμή ζητήματα, εν όψει και της επικείμενης συνεδρίασης του Eurogroup.
Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος Αλ. Τσίπρας και Μ. Σούλτς συμφωνήσαν πως η αποτελεσματική διαχείριση των προσφυγικών ροών συναρτάται με την δημιουργία κέντρων ταυτοποίησης και επανεγκατάστασης προσφύγων στην Τουρκία, καθώς και με την ενίσχυση της φύλαξης των Τουρκικών συνόρων.
Ο κ. Σούλτς καλωσόρισε την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Τουρκία λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός βρεθεί στην γειτονική χώρα και εκ μέρους της ΕΕ.
Αλλά και στην τετραμερή συνάντηση που προηγήθηκε, και στην συνάντηση Τσίπρα – Σούλτς επιβεβαιώθηκε η ανάγκη να ενισχυθεί η συνεργασία Ελλάδας – ΕΕ, και να απορροφηθούν τα κονδύλια που έχουν προβλεφθεί για την στήριξη της Ελλάδας στο προσφυγικό ζήτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης