Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σάλος και ερωτηματικά από τις δηλώσεις Φίλη – Στο στόχαστρο και πάλι ο υπουργός Παιδείας

Σάλος και ερωτηματικά από τις δηλώσεις Φίλη – Στο στόχαστρο και πάλι ο υπουργός Παιδείας
Νέο πλήγμα για το κύρος της κυβέρνησης…
Στο στόχαστρο έχει βρεθεί για ακόμα μια φορά ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης κατόπιν των πρόσφατων δηλώσεων του βάσει των οποίων η σφαγή των Ποντίων «με την επιστημονική έννοια του όρου» δεν συνιστά γενοκτονία.
Η διατύπωση αυτή έχει προκαλέσει σωρεία έντονων αντιδράσεων από ποντιακές ενώσεις (χαρακτηρίζουν τον κ.Φίλη «νέα Ρεπούση», τον κατηγορούν ότι κινείται στα όρια της εθνικής προδοσίας, κοκ) ενώ εξίσου σφοδρές είναι οι αντιδράσεις και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με πολλούς βουλευτές της ΝΔ να ζητούν την παραίτηση - αποπομπή του υπουργού Παιδείας.
Ωστόσο, το ερώτημα που προκύπτει είναι για ποιο λόγο ο υπουργός Παιδείας έσπευσε σε αυτήν την χρονική στιγμή να προβεί σε μια τέτοια δήλωση, η οποία ήταν αναμενόμενο πως θα προκαλούσε σφοδρές αντιδράσεις και θα επιβάρυνε ακόμα περισσότερο το προφίλ της κυβέρνησης απέναντι στην κοινωνία.
Αλλά παράλληλα θα εξέθετε και τον κ.Φίλη ως υπουργό Παιδείας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η ελληνική Βουλή έχει αναγνωρίσει εδώ και 20 χρόνια (από το 1994) τη Γενοκτονία των Ποντίων (υπενθυμίζεται επίσης ότι με τον τελευταίο αντιρατσιστικό νόμο προβλέπονται κυρώσεις, ακόμα και φυλάκιση για όσους αρνούνται γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί από τη Βουλή!).
Κάποιοι εκτιμούν πως πίσω από αυτή τη δήλωση υπάρχει σκοπιμότητα, η οποία εν ολίγοις συμπυκνώνεται στο ότι στόχος είναι να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα τρέχοντα, σοβαρά ζητήματα και προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η κυβέρνηση.
Άλλοι υποστηρίζουν πως πίσω από αυτήν την τοποθέτηση δεν κρύβεται τίποτα το συνωμοσιολογικό παρά το «αληθινό πρόσωπο» των υπουργών και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο όπως το ερμήνευσε ο βουλευτής της ΝΔ, Θ.Καράογλου «εκφράζει μια εμμονική εθνομηδενιστική ιδεοληψία δίνοντας άλλοθι σε όσους προσπαθούν να σβήσουν την ιστορία του Πόντου και να διαγράψουν από τη συλλογική μνήμη τον τραγικό ξεριζωμό, την ατίμωση και την εξόντωση των χιλιάδων που δολοφονήθηκαν προκειμένου να σβήσει ολοκληρωτικά μια πανάρχαια κοιτίδα του Ελληνισμού».
Όποια ερμηνεία και αν αποδοθεί σε αυτή τη δήλωση, το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια άστοχη τοποθέτηση.
Μια τοποθέτηση, η οποία έρχεται να προστεθεί στις ολοένα και αυξανόμενες επικριτικές φωνές που αρχίζουν να συσσωρεύονται κατά της κυβέρνησης.
Έχει έρθει η στιγμή που οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει να αντιληφθούν ότι οι απόψεις που διατυπώνουν δεν τυγχάνουν πλέον της ερμηνείας ενός στενού κομματικού ακροατηρίου αλλά έχουν πλέον ιδιαίτερο πολιτικό και εθνικό βάρος και συνεπώς ευρύτερες προεκτάσεις.
Όσο πιο γρήγορα αντιληφθούν το νέο τους ρόλο και καθήκον, τόσο καλύτερα θα παράγεται και το κυβερνητικό έργο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης