Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τόσκας (αναπ. υπ. Προστασίας του Πολίτη): Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποθήκη ψυχών

tags :
Τόσκας (αναπ. υπ. Προστασίας του Πολίτη): Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποθήκη ψυχών
Ο φράκτης στον Έβρο δεν εκτρέπει τους πρόσφυγες σε άλλα σημεία υποστήριξε ο κ.Τόσκας
Την θέση ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποθήκη ψυχών διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, ο οποίος υποστήριξε πως ο φράκτης στον Έβρο δεν εξυπηρετεί στρατιωτικούς σκοπούς.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Τόσκας τόνισε ότι ο φράκτης στον Έβρο καλύπτει τα 12 χιλιόμετρα χερσαίων συνόρων με την Τουρκία και η παρουσία του δεν εκτρέπει τους πρόσφυγες σε άλλα σημεία. Ε
Παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό του για το τι θα συμβεί, εάν η Ελλάδα ανοίξει έναν διάδρομο και στη συνέχεια άλλες χώρες κλείσουν τα δικά τους σύνορα.
Με αφορμή την τραγωδία στο Αιγαίο, ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για υποκρισία των χωρών της κεντρικής Ευρώπης που θέλουν να επιστρέψει η κατάσταση στη Συνθήκη του "Δουβλίνο 2", στο πλαίσιο της οποίας η πρώτη χώρα υποδοχής έχει και την κύρια ευθύνη.
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποθήκη ψυχών» είπε ο αναπληρωτής υπουργός.
Ερωτηθείς για τα θέματα της ΕΛΑΣ, τόνισε πως «στόχος είναι η αύξηση της αστυνόμευσης στις γειτονιές ώστε να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα», ενώ υποστήριξε πως προτεραιότητα έδωσε στην καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών, του παράνομου τζόγου και της πορνείας μέσω ελέγχου των κυκλωμάτων.
«Υπάρχουν περιοχές - άβατο και δεν θα το αφήσουμε έτσι» τόνισε ο κ.Τόσκας, κάνοντας λόγο για αύξηση των ελέγχων και για συνεργασία με ανθρώπους που ζουν στις περιοχές αυτές.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο ζήτημα με τον απαρχαιωμένο στόλο αυτοκινήτων της αστυνομίας, υπογραμμίζοντας ότι πολλά περιπολικά της αστυνομίας έχουν «σαραβαλιάσει», καθώς έχουν κάνει 250.000 χιλιόμετρα και αυτό που εξετάζεται είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσει να ανανεωθεί σταδιακά ο στόλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης