Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαμιμίκος (ΝΔ): Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή δεν είναι αρμόδια για το debate oύτε για τη σύγκληση της Κ.Ο.

Παπαμιμίκος (ΝΔ): Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή δεν είναι αρμόδια για το debate oύτε για τη σύγκληση της Κ.Ο.
«Μπορεί απλά να υλοποιήσει τυχόν κοινή απόφαση των υποψηφίων προέδρων, η οποία θα επικυρώνεται με πρακτικό που θα υπογράφουν»
Διευκρινίσεις σχετικά με τον ρόλο και τις αρμοδιότητες της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής σχετικά με τις επικείμενες προεδρικές εκλογές της ΝΔ έστειλε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ απαντώντας σε επιστολή που του έστειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε τα εξής.
«Όπως και προ αρκετών ημερών δήλωσα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κ.ΕΦ.Ε., προς τους εκπροσώπους όλων των υποψηφίων, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή είναι αρμόδια, σύμφωνα με τις σαφείς διατάξεις του άρθρου 10 του Καταστατικού του κόμματος, που δεν επιδέχονται διαφορετική ερμηνεία, για τη λήψη εκείνων μόνον των αποφάσεων και την υλοποίηση εκείνων μόνον των ενεργειών που ρητά αναφέρονται σ' αυτό και αφορούν την σε στενή έννοια εκλογική διαδικασία.
Κατά συνέπεια, ούτε το όργανο αυτό, ούτε εγώ, ως Πρόεδρός του, νομιμοποιούμαστε να αποφασίσουμε και να διοργανώσουμε συνδιασκέψεις ή debate μεταξύ των υποψηφίων, πολλώ δε μάλλον να προκαλέσουμε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, για το σκοπό που αναφέρεται στην σχετική επιστολή του κ. Γεωργιάδη προς εμένα.
Αυτό που μπορώ και αποδέχομαι να κάνω, υπό την ιδιότητά μου όμως του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, είναι να υλοποιήσω τυχόν κοινή απόφαση όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων Προέδρων, η οποία θα επικυρωθεί με κοινό πρακτικό, που θα υπογράφεται από τους ίδιους εσάς, με το οποίο θα καθορίζονται οι χρόνοι και τόποι διεξαγωγής τυχόν συνδιασκέψεων, τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν σ' αυτές και οι λοιπές απαραίτητες τεχνικές, οικονομικές και διαδικαστικές λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή τους.
Για τον σκοπό αυτό, και εφ' όσον επέλθει συμφωνία μεταξύ όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων για τα θέματα αυτά, είμαι πάντοτε στη διάθεση σας για τη διενέργεια των αναγκαίων διαβουλεύσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης