Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν είναι δυνατόν να χάσεις το σπίτι σου για μια οφειλή 30.000 ή 40.000 ευρώ

Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν είναι δυνατόν να χάσεις το σπίτι σου για μια οφειλή 30.000 ή 40.000 ευρώ
Παράλογο οι δανειστές να μας ζητούν να στεγάσουμε πρόσφυγες και από την άλλη να ξεσπιτώσουμε ανθρώπους τόνισε ο κ.Χρυσόγονος
Την θέση ότι δεν είναι δυνατόν να χάνει κανείς το σπίτι του για μια οφειλή 30.000 ή 40.000 ευρώ διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Χρυσόγονος υποστήριξε ότι είναι παράλογο οι δανειστές να ζητούν από την Ελλάδα από τη μια να στεγάσει πρόσφυγες και από την άλλη να ξεσπιτώσει ανρθρώπους.
«Είναι παράλογο από την πλευρά των δανειστών τη στιγμή που μας ζητούν να στεγάσουμε πρόσφυγες που έρχονται από τη Συρία ή από αλλού από την άλλη μεριά να μας ζητούν να ξεσπιτώσουμε ανθρώπους οι οποίοι τα σπίτια τους τα έχουν πληρώσει, απλώς δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις δόσεις των δανείων κάποια στιγμή, αλλά κάτι έχουν πληρώσει.
Άρα πρέπει να υπάρχει μία προστασία της πρώτης κατοικίας.
Θέλω να ελπίζω ότι θα βρεθεί μία πολιτική λύση στο θέμα αυτό η οποία δεν μπορεί να είναι τελείως ανώδυνη, αλλά δεν μπορεί να είναι και τόσο επώδυνη όσο οι προτάσεις των δανειστών» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Υποτίθεται ότι οι δανειστές ενδιαφέρονται για να προστατέψουν τα συμφέροντα των τραπεζών, για να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα.
Aπό την άλλη μεριά οι ίδιες οι τράπεζες και μάλιστα ιδιωτικές τράπεζες λένε ότι εμείς δεν θέλουμε απελευθέρωση των πλειστηριασμών διότι αυτό θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων που έχουμε στο χαρτοφυλάκιό μας.
Η μεγάλη πλειονότητα των στεγαστικών δανείων είναι δάνεια χαμηλού ύψους, κάτω από τις 100 χιλιάδες ευρώ, εκεί πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί μία λύση.
Δεν είναι δυνατόν για μία οφειλή 30 ή 40 χιλιάδες να χάσεις σπίτι υπό τις σημερινές συνθήκες επειδή έμειναν άνεργοι και οι δύο...» τόνισε ο κ.Χρυσόγονος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης