Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπαλάφας (υφ.Εσωτερικών): Συνάντηση με Δημάρχους Κρήτης για την διάρθρωση των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων

Μπαλάφας (υφ.Εσωτερικών): Συνάντηση με Δημάρχους Κρήτης για την διάρθρωση των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων
Τι ζήτησαν οι δήμαρχοι Κρήτης
Η διάρθρωση και η λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Κρήτη, εν όψει της ψήφισης του νόμου για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, με αντιπροσωπεία δημάρχων της Κρήτης.
Οι δήμαρχοι, εκφράζοντας ουσιαστικά την ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης, ζήτησαν από τον Υπουργό κ. Μπαλάφα, να διατηρηθεί η υφιστάμενη μορφή των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων της Κρήτης διατηρώντας την αυτοτέλειά τους και  να συγχωνευθεί ο ΕΣΔΑΚ στον Περιφερειακό ΦΟ.Δ.Σ.Α Κρήτης.
Ταυτόχρονα, ζητήθηκε να προβλεφθεί  η παράταση λειτουργίας των εν λόγω φορέων πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2015, για τουλάχιστον ένα έτος.
Ο υπουργός δεσμεύτηκε να επεξεργαστεί τα αιτήματά τους, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την καλή εικόνα που παρουσιάζει διαχρονικά η διαχείριση των απορριμμάτων στην Κρήτη.
Τέλος, οι δύο πλευρές τόνισαν πως θα είναι σε συνεχή επικοινωνία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν Πρόεδρος της ΠΕΔ, Β. Λαμπρινός, ο δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας, ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γ. Μαστοράκης, ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων,Μ. Κοκοσάλης και ο δήμαρχο Αμαρίου, Π. Μουτζανός
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νομού Ηρακλείου, κ. Σωκράτης Βαρδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης