Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κ. Μποτόπουλος - Η κυβέρνηση σχεδίαζε την αντικατάσταση του

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κ. Μποτόπουλος - Η κυβέρνηση σχεδίαζε την αντικατάσταση του
Την παραίτηση Μποτόπουλου επιβεβαίωσε ο ΥΠΟΙΚ, Ευ. Tσακαλώτος μετά από ερώτηση του Μ. Βορίδη στη Βουλή
Την παραίτησή του υπέβαλε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος, όπως επιβεβαίωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ύστερα από σχετική ερώτηση του Μάκη Βορίδη βουλευτή της ΝΔ.
Με βάση πληροφορίες ο νέος αντικαταστάτης θα είναι πρόσωπο με γνώση των αγορών και με ακαδημαική δραστηριότητα.

Πιο αναλυτικά, ο εισηγητής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, ρώτησε αν έχει ζητηθεί η παραίτηση Μποτόπουλου, με την απάντηση από τα υπουργικά έδρανα να είναι καταφατική.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μποτόπουλος έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της κυβέρνησης και της εποπτικής αρχής καθώς προθυμοποιήθηκε, εάν το ήθελε το υπουργείο Οικονομικών να παραμείνει στη θέση του έως ότου ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να αποχωρήσει αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας, ωστόσο δεν έγινε δεκτή η εισήγηση αυτή.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προβεί σε όλες τις αλλαγές στα πρόσωπα που κατέχουν θεσμικά πόστα.
Ούτως ή άλλως εδώ και καιρό σχεδίαζε την αντικατάσταση Μποτόπουλου ο οποίος ήταν μεταξύ άλλων και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Τα πρόσωπα που είχαν συνδεθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση ή με τις προηγούμενες κυβερνήσεις θα αντικατασταθούν συνολικά αυτή είναι η στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι την παραίτησή του ο Κ. Μποτόπουλος την είχε υποβάλλει από το καλοκαίρι οπότε ήταν θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί η διαδικασία αντικατάστασης.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Κωνσταντίνος Μποτόπουλος είχε αναλάβει τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις 26 Οκτωβρίου του 2011, διαδεχόμενος τον Αλέξη Πιλάβιο.
Ο Κ. Μποτόπουλος έχει διατελέσει μέλος σε Επιτροπές Συνταγματικών Υποθέσεων, Προϋπολογισμού, Ελέγχου του Προϋπολογισμού και Νομικών Θεμάτων, επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Επιμόρφωσης και εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης