Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης στη DW: Οι δυνάμεις της Ευρώπης προσποιούνται ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί...

Βαρουφάκης στη DW: Οι δυνάμεις της Ευρώπης προσποιούνται ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί...
«Εξαιρετικά υπερήφανος» για τη στάση που τήρησε η γερμανίδα καγκελάριος στο προσφυγικό, δηλώνει ο κ. Βαρουφάκης 
«Ο Τσίπρας δεν θα πετύχει και το ξέρει», υποστήριξε ο Γιάνης Βαρουφάκης, πρώην υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Deutsche Welle.
Ειδικότερα, κληθείς να καταθέσει τη δική του άποψη για την εφαρμογή του προγράμματος τους επόμενους μήνες ή χρόνια, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε χαρακτηριστικά και χωρίς δισταγμό, «ο Τσίπρας δεν θα πετύχει και το ξέρει».
Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι δυνάμεις στην Ευρώπη, αλλά και το ΔΝΤ, προσποιούνται ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί, ενώ γνωρίζουν πως είναι ανεφάρμοστο, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «γελοία».
Ο ίδιος τόνισε ότι παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού ακριβώς επειδή δεν ήταν έτοιμος να βάλει την υπογραφή του σε ένα ανεφάρμοστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, για το οποίο ο έλληνας πρωθυπουργός έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως υποχρεώθηκε να το δεχτεί, παρότι και εκείνος δεν πίστευε πως μπορεί να εφαρμοστεί.
«Αρνήθηκα να συμμετέχω σε αυτές τις ανοησίες και για αυτό παραιτήθηκα», κατέστησε σαφές ο τέως υπουργός.
Επεσήμανε, πάντως, ότι μέσω των βιβλίων, των διαλέξεων και των ομιλιών του ελπίζει πως θα καταφέρει να επηρεάσει την τρέχουσα συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης.
Ερωτηθείς σχετικά με τις σχέση που διατηρεί σήμερα με τον Αλ. Τσίπρα, δήλωσε πως «με τον Αλέξη ουδέποτε ανταλλάξαμε κουβέντα, ούτε λογομαχήσαμε. Ακόμα και το βράδυ της παραίτησής μου όλα έγιναν σε φιλικό κλίμα», καθώς «συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε».
«Κατανοώ ότι η απόφαση που πήρε ήταν δύσκολη, εντούτοις δεν συμφωνώ με αυτή», πρόσθεσε.
«Δεν έχει σημασία», σχολίασε σχετικά με τη «βιωσιμότητα» της κυβέρνησης, «άλλωστε τα τελευταία 5 χρόνια είχαμε κυβερνήσεις που όλες τους προσπάθησαν να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα που ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί», συμπληρώνοντας πως «τώρα οι πρώην συνάδελφοί μου ακολουθούν την παράλογη λογική των προηγούμενων 5 ετών και το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο».
Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε «εξαιρετικά υπερήφανος» για τη στάση που τήρησε η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, στο προσφυγικό ζήτημα.
Κατά τον πρώην υπουργό, η στάση της καγκελαρίου στο προσφυγικό αποτελεί παράδειγμα για το πόσο λανθασμένη είναι η κριτική που θέλει την Γερμανία να αποτελεί την πηγή των προβλημάτων για την Ευρώπη, μια αντίληψη που κυριαρχεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ιταλία, την Γαλλία και την Ισπανία.
«Πιστεύω πως η στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου αποτελεί προάγγελο καλών πραγμάτων στην Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης