Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Επικίνδυνη προσέγγιση η σύνδεση του μνημονίου με την προσφυγική κρίση

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Επικίνδυνη προσέγγιση η σύνδεση του μνημονίου με την προσφυγική κρίση
Ο κ. Βενιζέλος προειδοποίησε πως «αν δεν υπάρξει άμεση συμφωνία με την Τουρκία (για το προσφυγικό), θα θρηνούμε συνεχώς θύματα»
Την εκτίμηση ότι μια προσπάθεια σύνδεσης του μνημονίου με την πορσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει η ΕΕ θα είναι μια «επικίνδυνη προσέγγιση» εξέφρασε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Alpha 989», προειδοποίησε πως «αν δεν υπάρξει άμεση συμφωνία με την Τουρκία, θα θρηνούμε συνεχώς θύματα», ενώ έκανε λόγο για τις τρεις διαστάσεις του προσφυγικού προβλήματος: την ανθρωπιστική, την κοινωνική και την οικονομική.
Ερωτηθείς σχετικά υποστήριξε πως η εξωτερική πολιτική είναι άλλος άξονας από την ασφάλεια, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να γίνει καμία διολίσθηση ως προς τα εθνικά ζητήματα και τις εθνικές αξιώσεις.
Ο κ. Βενιζέλος σχολίασε ότι «η κυβέρνηση μιλάει για αλλαγή καθεστώτος», προσθέτοντας με νόημα πως «στις δημοκρατίες δεν έχουμε “αλλαγές καθεστώτων”».
Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει την εμπλοκή που έχει προκύψει με τα «κόκκινα δάνεια», υποστήριξε πως «για τα δάνεια τα στεγαστικά, τα δάνεια των ανθρώπων, των απλών, υπάρχουν λύσεις».
«Το πρόβλημα είναι τα επιχειρηματικά δάνεια, διότι υπάρχει απουσία κυβερνητικής πολιτικής», πρόσθεσε στη συνέχεια.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «η ιστορία των κόκκινων δανείων δημιουργεί σκόπιμη σύγχυση».
Τέλος, επανερχόμενος στο ζήτημα του PSI το 2012, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρει το γνωστό παραμύθι για το PSI, ωστόσο χαρακτήρισε «τεράστια πολιτική αθλιότητα να λες ότι το γεγονός ότι μειώθηκε το χρέος μας έβλαψε τα ταμεία!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης