Τελευταία Νέα
Πολιτική

Steinmeir: Θα εργαστώ για μία καλύτερη σχέση Ελλάδας – Γερμανίας και για το κοινό μας μέλλον

Steinmeir: Θα εργαστώ για μία καλύτερη σχέση Ελλάδας – Γερμανίας και για το κοινό μας μέλλον
Ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών
Μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό και διάφορους υπουργούς, το σημερινό πρόγραμμα του Walter Steinmeir στην Ελλάδα του επιφύλασσε το καλύτερο για το τέλος.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ανταπέδωσε την τιμή λέγοντας στα ελληνικά, «αγάπα τον φίλο σου με τα ελαττώματά του».
Ήταν μία έξυπνη αναφορά για τις σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας, με τον Steinmeir να δεσμεύεται ότι θα κάνει τα πάντα για να βελτιωθούν.
«Οι διαφορετικές απόψεις είναι η βάση των αξιών μας στην ΕΕ», ανέφερε αρχικά ο Γερμανός ΥΠΕΞ  και συμπλήρωσε ότι «η σημερινή τιμή του Πανεπιστημίου προς το άτομό του δεν εκλαμβάνεται ως προσωπική από τον ίδιο αλλά ως ένας επιπλέον λόγος για να εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για μία καλύτερη σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και το κοινό μας ευρωπαϊκό μέλλον».
Φυσικά, ο Walter Steinmeir δεν παρέλειψε να πλέξει και το εγκώμιο του ομολόγου του Νίκου Κοτζιά.
«Αλάνθαστος δεν είναι κανείς στην Ευρώπη, ούτε οι Έλληνες ούτε οι Γερμανοί.
Βρίσκομαι σήμερα στη χώρα σας ως καλός φίλος σε μία εποχή που για την Ελλάδα και για όλους μας στην Ευρώπη δεν είναι μια καλή εποχή.
Όπως η δεκαετία του 70, όταν γνώρισα τον Νίκο Κοτζιά, που διακρινόταν ως αγωνιστής της ελεύθερης γνώμης τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία».

Η συνάντηση Κοτζιά -  Steinmeier

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Γερμανίας κ.κ. Κοτζιάς και Steinmeier εξέτασαν, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στην Αθήνα σήμερα,  όλο το εύρος των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.
Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να δοθεί μια νέα ώθηση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, εστιάζοντας ιδιαίτερα στους ακόλουθους τομείς :
1. Στην οικοδόμηση ενός νέου πλαισίου για την Γερμανο-ελληνική εταιρική σχέση.
2. Στην ταχεία σύσταση του Γερμανο-ελληνικού Ιδρύματος Νεολαίας, με σκοπό την προώθηση του διαλόγου και των ανταλλαγών μεταξύ των νέων των δύο χωρών.
3. Σε μία πιο στενή συνεργασία στους τομείς της εκπαίδευσης και των επιστημών, καθώς επίσης και στην περαιτέρω εντατικοποίηση της ήδη επιτυχούς συνεργασίας στον τομέα της έρευνας.
4. Στη δημιουργία κοινών θεσμών για τη μεταφορά τεχονογνωσίας, μεταξύ άλλων, στους τομείς της ενέργειας και της υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης