Τελευταία Νέα
Πολιτική

Mogherini (Κομισιόν): Η ΕΕ κινδυνεύει με διάλυση λόγω της προσφυγικής κρίσης

Mogherini (Κομισιόν): Η ΕΕ κινδυνεύει με διάλυση λόγω της προσφυγικής κρίσης
Η ΕΕ πρέπει να ανταποκριθεί συλλογικά και με κοινοτικά εργαλεία τόνισε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας
Την θέση ότι η ΕΕ κινδυνεύει με διάλυση λόγω της προσφυγικής κρίσης διατυπώνει η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας και αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Federica Mogherini.
Σε συνέντευξη της στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, η Mogherini υποστηρίζει ότι η ΕΕ πρέπει να ανταποκριθεί στην προσφυγική κρίση συλλογικά και με κοινοτικά εργαλεία.
«Η ανακατανομή των προσφύγων είναι ένα δύσκολο ζήτημα όσον αφορά την οργάνωση του αλλά απαραίτητο.
Είναι προφανές ότι αυτή τη στιγμή ο αριθμός των προσφύγων που μοιράζονται στην ΕΕ είναι συμβολικός» τόνισε η Mogherini, υπογραμμίζοντας πως η διαδικασία αυτή δεν θα είναι εύκολη λόγω και της έλλειψης εμπειρίας σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη.
«Συνεπώς πρέπει εργαστούμε από κοινού» τόνισε η Mogherini, αναφέροντας πως κανένα κράτος – μέλος της ΕΕ δεν μπορεί από μόνο του να διαχειριστεί το προσφυγικό ζήτημα.
«Εάν οι Ευρωπαίοι περιοριστούν σε εθνικές απαντήσεις απέναντι σε ένα ευρωπαϊκό φαινόμενο, η κρίση θα επιδεινωθεί, με αλυσιδωτές αντιδράσεις της κοινής γνώμης (κάθε χώρας) και των εθνικών κυβερνήσεων, αν δεν αποκτήσουμε εργαλεία στο ύψος των περιστάσεων».
Χωρίς τα εργαλεία αυτά, υπάρχει ο κίνδυνος διάλυσης.
Αντιθέτως, εάν εστιάσουμε σε κοινοτικά εργαλεία, κάτι που δεν θα είναι εύκολο, μπορούμε να κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς την ολοκλήρωση» υποστήριξε η Mogherini.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης