Τελευταία Νέα
Πολιτική

Steinmeier (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Τώρα και όχι αύριο είναι η στιγμή η Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί

tags :
Steinmeier (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Τώρα και όχι αύριο είναι η στιγμή η Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί
Αυτό που προέχει είναι να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις για να τονωθεί η εμπιστοσύνη τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας
Την θέση ότι «τώρα και όχι αύριο είναι η στιγμή να εκσυγχρονιστεί η Ελλάδα» διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Frank Walter Steinmeier, ο οποίος θα βρεθεί σήμερα στην Αθήνα.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Γερμανός ΥΠΕΞ τονίζει αναφορικά με το χρέος ότι «θα ήταν καλύτερο για όλες τις πλευρές να μην προβάλλουν νέες επιθυμίες ή απαιτήσεις κάθε φορά που υπάρχει μια δυσκολία», επισημαίνοντας πως «αυτό που προέχει τώρα είναι να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις για να τονωθεί η εμπιστοσύνη».
Επιπλέον, ο Steinmeier εκφράζει την πεποίθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει την εντολή και την ικανότητα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις αλλά και την ευκαιρία να δρέψει τους πολιτικούς καρπούς από την εφαρμογή τους.
Με αφορμή την προσφυγική κρίση, ο Γερμανός ΥΠΕΞ αναφέρει ότι χρειάζεται περισσότερο θάρρος για περισσότερη Ευρώπη ενώ παραδέχεται ότι με τον Έλληνα ομόλογο του έχουν θέσει στόχο από κοινού «να υπερνικήσουμε τις παρεξηγήσεις των τελευταίων ετών και να επανέλθουμε στο εξαιρετικό επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών».
Σημειώνεται ότι ο Steinmeier θα γίνει δεκτός στις 13:00 μετά το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρ. Παυλόπουλο ενώ στις 13:30 θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στις 14:00 μετά το μεσημέρι ο Γερμανός ΥΠΕΞ θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογο του Ν, Κοτζιά και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών, καθώς και γεύμα εργασίας.
Οι κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών προς τον Τύπο θα πραγματοποιηθούν περί ώρα 14:30.
Στις 19:00 το απόγευμα ο κ.Κοτζιάς θα συνοδεύσει Steinmeier στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387), όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή αναγόρευσης του Υπουργού Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας σε επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης