Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος (υπ. Εργασίας): Στόχος μας δεν είναι η μείωση των συντάξεων αλλά ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα

Κατρούγκαλος (υπ. Εργασίας): Στόχος μας δεν είναι η μείωση των συντάξεων αλλά ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα
Ο υπουργός Εργασίας θα παρουσιάσει την πρόταση του για το ασφαλιστικό στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
Την πρόταση του για το ασφαλιστικό αναμένεται να παρουσιάσει (στις 16:00 το απόγευμα) στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος.
Σε δηλώσεις του ο κ.Κατρούγκαλος υποστηρίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή ενιαίων κανόνων για όλους τους συνταξιούχους μέσω ενός νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.
Ο κ.Κατρούγκαλος, μιλώντας στο CNN Greece επεσήμανε την σημασία θεσμοθέτησης εθνικής σύνταξης που θα προστατεύει, όπως είπε, από τη φτώχεια.
Σε ερώτηση για το εάν θα μειωθούν τελικά οι συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ, ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να μειώσει τις συντάξεις αλλά να διαμορφώσει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.
«Ο στόχος μας δεν είναι να μειώσουμε συντάξεις.
Αυτό το έκαναν οι προηγούμενοι.
Δέκα μειώσεις είχαμε μέσα στη μνημονιακή περίοδο.
Ο στόχος μας είναι να κάνουμε το σύστημα βιώσιμο, μειώνοντας όσο μπορούμε την δαπάνη που επιβαρύνει το κράτος, αλλά με έναν τέτοιο τρόπο που να μην επιβαρυνθούν προφανώς οι μικρότερες συντάξεις» υποστήριξε ο κ.Κατρούγκαλος.
«Αυτό που θέλουμε εμείς να μην κάνουμε είναι οριζόντιες μειώσεις με ένα αυθαίρετο κριτήριο, γιατί είναι αυθαίρετο κριτήριο να πούμε ότι για τα 1.500 ευρώ θα πρέπει να μειωθεί η σύνταξη» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης