Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς (ΥΠΕΞ): Η Κύπρος είναι για μένα ένα συναίσθημα, μία συγκίνηση και ένα καθήκον

Κοτζιάς (ΥΠΕΞ): Η Κύπρος είναι για μένα ένα συναίσθημα, μία συγκίνηση και ένα καθήκον
«Τιμούμε μια μέρα που αποτελεί για την Ελλάδα μνημείο δόξας, βεβαίως, ελληνικής αντίστασης και αντίδρασης που ως αποτέλεσμα του ηρωισμού κάποια στιγμή θεμελιώθηκαν αρχές και αξίες και δημιουργήθηκε, γεννήθηκε η ΕΕ», δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου, κ. Νίκος Αναστασιάδης
«Η Κύπρος είναι για μένα ένα συναίσθημα, μία συγκίνηση και ένα καθήκον», υποστήριξε ο κ. Νίκος Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών, από την Κύπρο, όπου βρέθηκε και παρακολούθησε τους εορτασμούς για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά φέτος, παραβρέθηκε στον εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στη Λευκωσία υπουργός της Ελλάδας.
Ειδικότερα, ο κ. Κοτζιάς παρακολούθησε μαζί με τον πρόεδρο της Κύπρου, κ. Νίκο Αναστασιάδη, από την εξέδρα στο κτήριο της Πρεσβείας της Ελλάδας την παρέλαση μαθητών, φοιτητών, προσκόπων και παλαιών πολεμιστών.
«Η Κύπρος είναι για μένα ένα συναίσθημα, μια συγκίνηση και ένα καθήκον. Νομίζω αυτές οι τρεις λέξεις τα λένε όλα», δήλωσε χαρακτηριστικά μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, ο κ. Κοτζιάς.
Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης, δήλωσε πως σήμερα «τιμούμε μια μέρα που αποτελεί για την Ελλάδα μνημείο δόξας, βεβαίως, ελληνικής αντίστασης και αντίδρασης που ως αποτέλεσμα του ηρωισμού κάποια στιγμή θεμελιώθηκαν αρχές και αξίες και δημιουργήθηκε, γεννήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση».
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «πάνω σε αυτές τις αρχές και αξίες της ειρήνης, της ευημερίας πρέπει να εργαστούμε για να δημιουργήσουμε τις προοπτικές για ένα ειρηνικό και δημιουργικό μέλλον».
Σημειώνεται ότι πριν από την παρέλαση στην Λευκωσία εψάλη δοξολογία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας είπε ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Κύπρο, κ. Ηλίας Φωτόπουλος, ο οποίος επεσήμανε ότι η 28η Οκτωβρίου 1940 «σηματοδοτεί για τον σύγχρονο ελληνισμό την άνιση στρατιωτική μάχη που έδωσε ένας μικρός πληθυσμιακά λαός για την υπεράσπιση της πατρίδας και της ελευθερίας του».
Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του κ. Κοτζιά στην Κύπρο ήταν το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).
Εκεί ο υπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων της Δύναμης κατά την τουρκική εισβολή και ενημερώθηκε από τον διοικητή της ΕΛΔΥΚ για την επιχειρησιακή της ετοιμότητα, ενώ ξεναγήθηκε και στο Μουσείο της ΕΛΔΥΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης