Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας (αν. Εθνικής Άμυνας): Ούτε ένα βήμα πίσω από όσα δικαιούται ο λαός μας και η χώρα μας

Βίτσας (αν. Εθνικής Άμυνας): Ούτε ένα βήμα πίσω από όσα δικαιούται ο λαός μας και η χώρα μας
«Το ΌΧΙ του λαού, μας δείχνει κι ένα δρόμο μέσα στις σημερινές συνθήκες», υποστήριξε ο κ. Δημήτρης Βίτσας
Την εκτίμηση ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα, δεν πρέπει να γίνουν βήματα πίσω από όσα δικαιούται ο λαός και η ίδια η Ελλάδα εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Βίτσας, μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.
Αναλυτικότερα, ανέφερε πως «είμαστε ένας λαός δεμένος με την ιστορία του», προσθέτοντας πως «το ΌΧΙ του λαού μας και η μεγαλειώδης εθνική αντίσταση, μας δείχνει κι ένα δρόμο μέσα στις σημερινές συνθήκες όπου η Ελλάδα δικαιούται να επιδιώκει τα δικαιώματά της και συγχρόνως όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».
Ας μην ξεγελαστεί κανένας, συνέχισε στη συνέχεια, η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, σε τίποτα δεν μας κάνει να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω, από όσα δικαιούται ο λαός μας και ιδιαίτερα οι φτωχότεροι και από όσα δικαιούται η ίδια η χώρα μας.
«Με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσουμε και μ’ αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μια ειρηνική και δημοκρατική ζωή για μας και τα παιδιά μας. Τα όχι μας και θα θέλω μας στο τέλος θα θριαμβεύσουν», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.
Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο άνοιγμα των χερσαίων συνόρων για τους πρόσφυγες, ο κ. Βίτσας υποστήριξε ότι βασικό ζήτημα για την κυβέρνηση είναι ο έλεγχος των προσφυγικών ροών «επιδεικνύοντας την αποφασιστικότητα μας για τα δικαιώματά μας αλλά και συγχρόνως την ανθρωπιά μας».
Ο ίδιος εκτίμησε πως έχουν γίνει βήματα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σημείωσε, ωστόσο, ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολύ περισσότερα.
Συγκεκριμένα ανέφερε, «επανειλημμένα λέμε ότι το θέμα δεν μπορεί να εξετάζεται μόνο στο επίπεδο του διαδρόμου, αλλά και εκεί που είναι η πόρτα».
Ως προς το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Τουρκίας, με στόχο τη καλύτερη διαχείριση των προσφυγικών ροών, ο αναπληρωτής υπουργός διευκρίνισε πως «και η Τουρκία πρέπει να συμμετάσχει», καθιστώντας σαφές, όμως, πως «άλλο η συνεργασία και άλλο οι κοινές περιπολίες και τα προβλήματα σε σχέση με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
Τέλος, ο κ. Βίτσας σχολίασε και την πρόσφατη άτυπη σύσκεψη αρχηγών κρατών επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε τρεις επικίνδυνες, όπως τις χαρακτήρισε, προτάσεις.
«Όλα τα ζητήματα είναι ζητήματα κοινής διαχείρισης σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «δεν θέλουμε να πληρώσει η Ελλάδα τα λάθη που έγιναν στη Μέση Ανατολή, από άλλους και αυτή είναι η κατεύθυνση στην οποία θα δουλέψει η κυβέρνηση».
«Στην τελευταία άτυπη σύσκεψη των αρχηγών των κρατών, εμείς απορρίψαμε τρεις επικίνδυνες, θα έλεγα, προτάσεις και αυτό που θέλουμε είναι να συμβάλει η Ελλάδα, αλλά και οι άλλες χώρες της Ευρώπης στην επίλυση του προσφυγικού ζητήματος και όλοι μαζί να συμβάλουμε στην ειρήνη στη Μέση Ανατολή», κατέληξε ο κ. Βίτσας, υποστηρίζοντας πως «το ζήτημα δεν θα λυθεί ποτέ αν δεν υπάρξει εκεί ειρήνη και δημοκρατία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης