Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυράκη (ΝΔ): Να εξαιρεθούν οι δαπάνες για το προσφυγικό από το Σύμφωνο Σταθερότητας

Σπυράκη (ΝΔ): Να εξαιρεθούν οι δαπάνες για το προσφυγικό από το Σύμφωνο Σταθερότητας
«Θετικό ότι η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει κονδύλια από διαρθρωτικά ταμεία για να αντιμετωπίσει την κρίση»
Παρέμβαση στην τριήμερη (27-29/10) συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου έκανε η Μαρία Σπυράκη για το προσφυγικό ζήτημα και για τα κοινοτικά κονδύλια που διατίθενται για την αντιμετώπισή του.
«Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι χώρες όπως η Ελλάδα μπορούν να χρησιμοποιήσουν κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία και τη συνοχή για να αντιμετωπίσουν την κρίση καθώς και το ανοιχτό παράθυρο που άφησε ο πρόεδρος Γιούνκερ για την εξαίρεση αυτών των δαπανών από το Σύμφωνο Σταθερότητας» ανέφερε η ευρωβουλευτής της ΝΔ που τοποθετήθηκε και για άλλα θέματα εκτός από το προσφυγικό.
«Στον προϋπολογισμό του 2016 έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις σημαντικές προκλήσεις από την πλευρά της επιτροπής REGI» επισήμανε χαρακτηριστικά η Σπυράκη και ανέπτυξε στη συνέχεια τις απόψεις της.
«Η πρώτη είναι η αποκλιμάκωση των εκκρεμουσών πληρωμών.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που μας έκανε η Κομισιόν οι ανεξόφλητες πληρωμές το Σεπτέμβριο ανήλθαν σε 8,4 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ συνολικά υπάρχουν αιτήματα για 15 δισεκατομμύρια ευρώ. Παραμένει λοιπόν ένα κενό.
Η δεύτερη πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η παρακολούθηση της απορροφητικότητας αλλά και της απόδοσης σε δουλειές και ανάπτυξη των χρημάτων που επενδύουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι.
Θεωρώ θετικό το γεγονός ότι έχουμε ορίσει ειδικό ευρωβουλευτή raporter για την Ελλάδα, πιστεύω όμως ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να είναι η εξαίρεση αλλά η παρακολούθηση της πορείας της εφαρμογής του Κοινοτικού Πλαισίου πρέπει να γίνει κανόνας για το Ευρωκοινοβούλιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης