Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναγνωστοπούλου (αναπλ. υπ. Παιδείας): Ανοιχτό ζήτημα στις διαπραγματεύσεις ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Αναγνωστοπούλου (αναπλ. υπ. Παιδείας): Ανοιχτό ζήτημα στις διαπραγματεύσεις ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση
Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη περίοδο, ανέφερε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας
Ένα από τα ανοικτά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις είναι ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση «και το πολεμάμε», τόνισε σήμερα, Τετάρτη, από την Πάτρα, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο.
Ειδικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, η κ. Αναγνωστοπούλου είπε ότι είναι ένα από τα ανοικτά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις, όπως επίσης τα «κόκκινα» δάνεια και το ασφαλιστικό.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω σε πράγματα που θα πλήξουν μεγάλες ομάδες του πληθυσμού και μάλιστα τις πιο ευάλωτες, τόνισε, «γι' αυτό ακριβώς είμαστε σε διαπραγμάτευση και το πολεμάμε».
Κληθείσα να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τους συμβασιούχους του Ανοικτού Πανεπιστημίου, η κ. Αναγνωστοπούλου υπογράμμισε ότι «τους έχουμε εξασφαλίσει τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο του 2016 και μετά θα κάνουμε νομοθετική ρύθμιση, για να έχουν ένα ανθρώπινο εργασιακό καθεστώς».
Όσον αφορά το εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «όπως τότε, έτσι και σήμερα, είμαστε σε μια περίοδο που χρειάζεται μεγάλη αντίσταση για να αντέξουμε και πιστεύω ότι εάν έχουμε αλληλεγγύη ο ένας με τον άλλον, θα τα καταφέρουμε ακόμα μια φορά».
«Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη περίοδο», σημείωσε η κ. Αναγνωστοπούλου, η οποία πρόσθεσε ότι «η αντοχή της κοινωνίας θα εξαρτηθεί από την αλληλεγγύη που θα δείξουμε ο ένας για τον άλλον, η μία τάξη για την άλλη».
Ταυτόχρονα, ευχήθηκε «καλό κουράγιο σε όλους μας, και στον λαό που δοκιμάζεται και στην κυβέρνηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης