Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μουζάλας (υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής): Έχουμε θέσει θέμα χαλάρωσης των δημοσιονομικών περιορισμών λόγω προσφυγικού

Μουζάλας (υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής): Έχουμε θέσει θέμα χαλάρωσης των δημοσιονομικών περιορισμών λόγω προσφυγικού
Οι εταίροι μας ακούν αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα το αποτέλεσμα υποστήριξε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής
Την θέση ότι η Ελλάδα έχει θέσει στους εταίρους της θέμα χαλάρωσης των αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών λόγω του βάρους που σηκώνει για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος διατύπωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας.
«Η άλλη πλευρά ακούει.
Δεν γνωρίζω όμως ποιο θα είναι το αποτέλεσμα» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Μουζάλας.
Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για το αποτέλεσμα της συνόδου της Κυριακής, ο υπουργός τόνισε πως υπό τις παρούσες συνθήκες, και με δεδομένες τις πιέσεις που δέχτηκε η χώρα μας, το αποτέλεσμα ήταν καλό.
«Η ελληνική πλευρά απέκρουσε την ιδέα δημιουργίας ενός προσφυγικού στρατοπέδου 50.000 έως 60.000 στην Αττική, που θα ήταν επιπλέον των 30.000 προσωρινών θέσεων υποδοχής που σχεδιάζει η ελληνική πλευρά.
Αντ’ αυτού, αποσπάσαμε τις 20.000 θέσεις επιδότησης ενοικίου» υπογράμμισε ο κ.Μουζάλας, ο οποίος ερωτηθείς για το αν οι εν λόγω θέσεις θα είναι πραγματικά προσωρινές, ο υπουργός δεν απάντησε δεσμευτικά, επαναλαμβάνοντας ότι αυτό είναι «ζήτημα δυναμικής» που θα επιδιώξει η Ελλάδα, ώστε να γίνεται αποτελεσματικά και γρήγορα ο διαμοιρασμός προσφύγων στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Ο κ.Μουζάλας τόνισε ότι δεν βλέπει «έκρηξη» προσφύγων στην Αθήνα παρά μόνο σε κάποιο ακραίο σενάριο – παραδείγματος χάριν «αν βομβαρδίσουν τη Δαμασκό» – όπου όμως καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί.
Ο κ. Μουζάλας επανέλαβε πάντως πως επιδίωξη της ελληνικής πολιτικής είναι η λύση να μην αναζητηθεί στην Ελλάδα, αλλά στην Τουρκία, η οποία είναι η πραγματική πύλη εισόδου στην Ευρώπη.
Επιπλέον, τόνισε ότι η ΕΕ θα πρέπει να αναζητήσει την επίλυση της κρίσης στη ίδια τη Συρία αλλά και στις γειτονικές της χώρες, όπως η Τουρκία, η Ιορδανία και ο Λίβανος, όπου θα πρέπει να στηρίξει οικονομικά τους μεγάλους προσφυγικούς καταυλισμούς και να φροντίσει ώστε η μετεγκατάσταση προσφύγων στην Ευρώπη να γίνεται απ’ ευθείας από εκεί, χωρίς να χρειάζεται απεγνωσμένοι άνθρωποι να έρθουν στην Ελλάδα.
Σε ό,τι αφορά τις 30.000 θέσεις φιλοξενίας, που θα πρέπει να δημιουργηθούν έως το τέλος του έτους, ο κ. Μουζάλας είπε ότι ακόμα δεν έχουν επιλεγεί οι τοποθεσίες όπου θα χτιστούν τα κέντρα υποδοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης