Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μουζάλας (Μετανάστευσης): Η Ελλάδα δεν είναι η πόρτα για τις προσφυγικές ροές προς την ΕΕ, αλλά μέρος του διαδρόμου

Μουζάλας (Μετανάστευσης): Η Ελλάδα δεν είναι η πόρτα για τις προσφυγικές ροές προς την ΕΕ, αλλά μέρος του διαδρόμου
Ο κ. Μουζάλας επισκέφθηκε κέντρα υποδοχής και καταγραφής προσφύγων στη Χίο και τη Λέσβο
O αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, κάλεσε την Ευρώπη να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι η πόρτα για τις προσφυγικές ροές προς την Ε.Ε., αλλά μέρος του διαδρόμου, ενώ τόνισε ότι η «πόρτα» βρίσκετα στην Τουρκία.
Ο κ. Μουζάλας επισκέφθηκε κέντρα υποδοχής και καταγραφής προσφύγων στη Χίο και τη Λέσβο.
Ειδικότερα, συνοδευόμενος από την αρμόδια για το θέμα υποστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, επισκέφθηκε το Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης (hot spot) στη Μόρια στη Λέσβο, όπου ανακοινώθηκε πως εξετάστηκε ο πλήρης εκσυγχρονισμός του hot spot, ώστε «κανένας πρόσφυγας που θα φτάνει εδώ να μη μένει περισσότερες από δυο μέρες».
Όπως ανάφερε ο κ. Μουζάλας, τόσο τα hot spots όσο και οι καταυλισμοί που η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να κατασκευάσει και να λειτουργήσει θα χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην Χίο, ο κ. Μουζάλας επισκέφθηκε τους προτεινόμενους από την τοπική αυτοδιοίκηση χώρους όπου μπορεί να δημιουργηθεί Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης.
Συνοδεία του δημάρχου Χίου, Μανώλη Βουρνού, επισκέφθηκε τους χώρους στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της ΒΙΑΛ και στα παλιά βυρσοδεψεία στην περιοχή Ταμπάκικα.
Επίσης επισκέφθηκε τον καταυλισμό στο Μυρσινίδι, όπως και τον καταυλισμό που έχει στηθεί στο Δημοτικό Κήπο όπου μένουν καταγεγραμμένοι μετανάστες και πρόσφυγες πριν αναχωρήσουν για τον Πειραιά.
Όπως υποστήριξε ο κ. Μουζάλας στη Χίο, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική δομή και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα συναντηθεί εκ νέου με τον δήμαρχο για τη ρύθμιση σχετικών λεπτομερειών.
Επίσης ο κ. Μουζάλας δήλωσε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα οριστεί από το υπουργείο συντονιστής σε κάθε νησί που θα έχει Κέντρο Ταυτοποίησης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης