Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυράκη (ΝΔ): Είμαστε πολύ μεγάλο κόμμα για να χαθούμε στο δαίδαλο της εσωστρέφειας

Σπυράκη (ΝΔ): Είμαστε πολύ μεγάλο κόμμα για να χαθούμε στο δαίδαλο της εσωστρέφειας
Πρέπει η συζήτηση στο δρόμο προς τις κάλπες να αποκτήσει σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι η ΝΔ είναι πολύ μεγάλο κόμμα για να χαθεί στο δαίδαλο της εσωστρέφειας διατύπωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, η οποία τόνισε ότι στο εξής η διαδικασία για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου πρέπει «να αποκτήσει σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά».
«Έχω τοποθετηθεί υπέρ του κ. Μητσοτάκη γιατί πιστεύω ότι μπορεί να υπηρετήσει μια πολιτική που θα είναι ένα άνοιγμα της ΝΔ προς το μεσαίο χώρο, προς το κέντρο και συγχρόνως θα βάζει το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων και θα απαντάει σε ουσιώδη ζητήματα της πολιτικής.
Πιστεύω όμως σοβαρά ότι την επόμενη μέρα δηλαδή 23 Νοεμβρίου θα πρέπει να κλείσουμε τη συζήτηση.
Ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι να φτάσουμε στις κάλπες πρέπει να είναι χρόνος αφιερωμένος στην πολιτική και σε αυτό το πεδίο εμπιστεύομαι τον κ. Μεϊμαράκη ότι ασχολείται με την ουσία των πραγμάτων, με την πολιτική και ότι η ΝΔ έχει σαφή και καθαρή αντιπολιτευτική γραμμή με ευθύνη.
Δίνουμε μια μάχη να έχουμε τον καλύτερο, δίνουμε μια μάχη να υπάρξουν και να ακουστούν οι απόψεις από εκεί και πέρα όμως θα πάμε σε μια διαδικασία που θα κρατήσει την ΝΔ ενωμένη» υποστήριξε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm η κα.Σπυράκη.
Κληθείσα να σχολιάσει την τοποθέτηση του Επιτρόπου Moscovici, ο οποίος απέρριψε την πρόταση για την επιβολή κλιμακωτού ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, η ευρωβουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι υπάρχει κοινοτική Οδηγία για την φορολόγηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και ότι η απάντηση του επιτρόπου είναι σαφής.
Αναφορικά με την προσφυγική κρίση, η κα.Σπυράκη υποστήριξε ότι «η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με ένα τεράστιο ζήτημα και η Ελλάδα με ένα ακόμη μεγαλύτερο γιατί η Ελλάδα ούτε πλούσια είναι ούτε υποδομές έχει ούτε δουλειές μπορεί να προσφέρει, τι θα κάνει λοιπόν;».
«Εκεί είναι και το θέμα, δεν μπορεί κανείς να μην ζητήσει από την κυβέρνηση διευκρινήσεις για το τι ακριβώς δέχτηκε.
Διάβασα την απόφαση της Συνόδου Κορυφής ότι δέχεται καταρχήν να πάρουμε στο έδαφός μας 30 χιλιάδες ανθρώπους και να επιδοτήσει άλλους 20 χιλιάδες με ενοίκιο.
Πως θα γίνει αυτό;
Με ποιες διαδικασίες, που θα φιλοξενηθούν αυτοί οι άνθρωποι κυρίως οι πρώτοι 30 χιλιάδες και πως αυτό διασφαλίζει όρους καθημερινότητας, ασφάλειας και κοινωνικής ενσωμάτωσης.
Έχουμε πάρα πολλές απορίες την ώρα που καταλαβαίνετε ότι η Ευρώπη προβληματίζεται πάρα πολύ σοβαρά για το αν αντέχει, για το αν θα πρέπει να παρέμβει στην εστία του προβλήματος» τόνισε η κα.Σπυράκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης