Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς (ΥΠΕΞ): Η Κύπρος παλεύει για μια δίκαιη λύση για το Κυπριακό – Συνάντηση με Αναστασιάδη

Κοτζιάς (ΥΠΕΞ): Η Κύπρος παλεύει για μια δίκαιη λύση για το Κυπριακό – Συνάντηση με Αναστασιάδη
Προσπαθούμε να έχουμε ψηλά το επίπεδο της εξωτερικής μας πολιτικής τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ
Την θέση ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τη θέληση, τη δυνατότητα και την ικανότητα να παλέψει για την προώθηση μιας δίκαιης λύσης του Κυπριακού διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς ο οποίος συμμετείχε στη διευρυμένη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου υπό τον πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη.
Κληθείς να σχολιάσει την άποψη ότι η Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κατάστασής της, είναι σε δυσμενή θέση για να επηρεάσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο κ.Κοτζιάς τόνισε ότι «η οικονομική αδυναμία δεν μειώνει καθόλου τη στρατηγική μας σημασία και τη δυνατότητα και ικανότητα να ασκούμε εξωτερική πολιτική».
«Προσπαθούμε να έχουμε ψηλά το επίπεδο της εξωτερικής μας πολιτικής και να επηρεάζουμε το αδύνατο σημείο μας, που είναι τα οικονομικά, και όχι το αντίστροφο που θα θέλανε ορισμένοι τρίτοι» είπε ο υπουργός Εξωτερικών.
«Όταν πριν μερικούς μήνες έθεσα, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, το ζήτημα των εγγυήσεων και επανέφερα το Κυπριακό στο θεμέλιό του, που είναι η παρουσία κατοχικών στρατευμάτων στη Μεγαλόνησο, πολλοί με κοίταξαν παράξενα.
Σήμερα, θεωρείται ως ένα ζήτημα που, πράγματι, πρέπει να συζητηθεί.
Πάρα πολλές διεθνείς δυνάμεις έχουν αποδεχθεί την άποψη που έχουμε και εμείς και η Κυπριακή Δημοκρατία, και νομίζω αυτό το γεγονός δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστη την Τουρκία» τόνισε ο κ.Κοτζιάς, υποστηρίζοντας ότι αισθάνεται πως η Τουρκία λαμβάνει υπόψη το διεθνές περιβάλλον όσον αφορά το θέμα των εγγυήσεων, που έχει αλλάξει από τότε που το διατύπωσε για πρώτη φορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης