Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητρόπουλος: Στα όρια του κραχ το ασφαλιστικό σύστημα – Πάμε σε σκληρές επιλογές

Μητρόπουλος: Στα όρια του κραχ το ασφαλιστικό σύστημα – Πάμε σε σκληρές επιλογές
Οι συντάξεις θα καταβυθιστούν, τα ταμεία θα καταρρεύσουν υποστήριξε ο Αλέξης Μητρόπουλος
Την εκτίμηση πως το ασφαλιστικό σύστημα είναι στα όρια του κραχ διατύπωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως το επόμενο διάστημα θα ληφθούν πολύ σκληρές αποφάσεις.
«Πάμε σε σκληρές επιλογές στο ασφαλιστικό και οι πιο απαισιόδοξοι του συστήματος δεν είχαμε φανταστεί ότι θα γίνονταν τέτοιες επιλογές και μάλιστα από προοδευτική κυβέρνηση», τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Μητρόπουλος.
«Δεχόμενη η κυβέρνηση την ατζέντα των δανειστών για το ασφαλιστικό, τους απήλλαξε από τις ευθύνες που συνετέλεσαν και οι πολιτικές τους» είπε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτήρισε «αδικία» τη βιωσιμότητα του συστήματος από μηδενική βάση.
Όπως είπε, οι συντάξεις θα καταβυθιστούν και τα ταμεία θα καταρρεύσουν, εξέλιξη για την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση με το επιχείρημα ότι «μετακύλησε τα χρέη της ελίτ κοινωνίας στα λαϊκά στρώματα».
«Το δίλημμα της κυβέρνησης είναι ή απεμπλοκή από το μνημόνιο ή οδηγούμαστε σε μια εθνική τραγωδία» είπε ο κ.Μητρόπουλος, αναφέροντας πως «ηττηθήκαμε στη διαπραγμάτευση γιατί δεν μπορέσαμε να διαπραγματευτούμε με όρους εθνικής αξιοπρέπειας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης