Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναγνωστοπούλου (αναπ. υπ. Παιδείας): Προσπαθούμε να βρούμε ισοδύναμο για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Αναγνωστοπούλου (αναπ. υπ. Παιδείας): Προσπαθούμε να βρούμε ισοδύναμο για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση
Η επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι άδικη υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας
Την θέση ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει άλλο ισοδύναμο για να μην εφαρμοστεί η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση διατύπωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου.
«Περιμένουμε να γίνει αποδεκτή η πρόταση για τον κλιμακωτό ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση» τόνισε μιλώντας στο Mega η κα.Αναγνωστοπούλου, η οποία ερωτηθείσα τι θα συμβεί εάν απορριφθεί η ελληνική πρόταση από τους θεσμούς, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να βρει άλλο ισοδύναμο.
«Θα επιμείνουμε μέχρι να βρούμε μια λύση» υποστήριξε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, επισημαίνοντας πάντως ότι η επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι άδικη.
«Άδικος είναι ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, κυρίως όμως είναι άδικο για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα φροντιστήρια, γιατί είναι η μεγάλη μάζα του πληθυσμού» είπε η υπουργός, τονίζοντας ότι καλό θα ήταν να μην υπάρχει ΦΠΑ ούτε στα ιδιωτικά σχολεία.".
Απαντώντας στις επικρίσεις περί ταξικής διάκρισης η κα.Αναγνωστοπούλου δήλωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν ξεχωρίζει κανέναν, αλλά προτεραιότητά της «είναι να σωθεί και να σταθεί στα πόδια της η δημόσια παιδεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης