Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σχοινάς (Κομισιόν): Η Ελλάδα δεν γυρνάει την πλάτη στο προσφυγικό - Να πρυτανεύσει η νηφαλιότητα

Σχοινάς (Κομισιόν): Η Ελλάδα δεν γυρνάει την πλάτη στο προσφυγικό -  Να πρυτανεύσει η νηφαλιότητα
Σκληρή απάντηση του εκπρόσωπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην κριτική που δέχτηκε η Ελλάδα για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής
Στο ζήτημα του προσφυγικού αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μια χώρα που θα γυρίσει την πλάτη της στο πρόβλημα των προσφύγων.
«Η Ελλάδα αυτό που είναι σήμερα, είναι συνέπεια μεγάλων προσφυγικών κινήσεων, έχουμε γονείς, παππούδες που ήταν πρόσφυγες.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μια χώρα που θα γυρίσει την πλάτη της στο πρόβλημα.
Η Ελλάδα είναι η πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής εμπροσθοφυλακής, έχουμε ρόλο, έχουμε λόγο, έχουμε ευθύνες, υποχρεώσεις και δικαιώματα» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στον ρόλο που πρέπει να έχει η χώρα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.
Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής, τόνισε ότι «μόλις χτες είχαμε μια πολύ σημαντική συζήτηση με τους αρχηγούς κρατών των χωρών της Βαλκανικής, όπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ελληνική Δημοκρατία δούλεψαν χέρι - χέρι.
Πιστεύω ότι πρέπει να πρυτανεύσει η νηφαλιότητα και η δουλειά, όχι οι κραυγές και οι εύκολες αναλύσεις», κατέληξε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης