Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μουζάλας (υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής): Δεν πέρασε η πρόταση για το τερατώδες στρατόπεδο προσφύγων

Μουζάλας (υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής): Δεν πέρασε η πρόταση για το τερατώδες στρατόπεδο προσφύγων
Ήθελαν να δημιουργηθεί σε κάποιο από τα ολυμπιακά ακίνητα τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής
Την θέση πως η τελική συμφωνία που επιτεύχθηκε στη χθεσινή μίνι – διάσκεψη της ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού δεν απηχεί τα σχέδια που είχαν οι Ευρωπαίοι αναφορικά με τη δημιουργία ενός στρατοπέδου συγκέντρωσης προσφύγων στην Ελλάδα διατύπωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας.
«Το σχέδιο ήταν να ζητήσουν και ζήτησαν τη δημιουργία ενός στρατοπέδου προσφύγων 50.000 με 60.000 προσφύγων και μάλιστα το είχαν προσδιορίσει στα ολυμπιακά ακίνητα.
Αυτό δεν πέρασε.
Αυτό το οποίο πέρασε είναι ότι συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε την πολιτική προσωρινών θέσεων που είχαμε επεξεργαστεί και συμφωνήσει με την Ευρώπη μέχρι τώρα που αφορά τα hot spot και 10.000 θέσεις στην Αττική, προσωρινής φιλοξενίας και 10.000 θέσεις στη Μακεδονία.
Αυτό, όμως, ήταν προαποφασισμένο από εμάς και είχε γίνει δεκτό από την Ευρώπη εδώ και 20 μέρες» υποστήριξε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Μουζάλας.
«Στο σχέδιο τους για ένα τερατώδες στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων, εμείς αντιπαρατεθήκαμε και αντικαταστήσαμε αυτό το σχέδιο με πρόταση που εμείς κάναμε ότι το μάξιμουμ που μπορούμε να δεχθούμε είναι 20.000 θέσεις, αλλά θέσεις επιδοτουμένων ενοικίων.
Καταλαβαίνετε πόσο πολύ αυτό απέχει από το γκέτο ενός στρατοπέδου» τόνισε ο κ.Μουζάλας.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης