Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι ελληνικές ενστάσεις και οι όροι που θέτει ο Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό

Οι ελληνικές ενστάσεις και οι όροι που θέτει ο Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό
Οι όροι της Ελλάδας
Στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, η ελληνική πλευρά απορρίπτει την πρόταση για αξιοποίηση της Frontex στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε επιπλέον προβλήματα στη διαχείριση των προσφυγικών ροών στο εσωτερικό της χώρας.
Επιπλέον, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,  κατά την παρέμβασή του εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε και η Τουρκία στη σημερινή μίνι-Σύνοδο για το προσφυγικό, καθώς η λεγόμενη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων ξεκινάει από την Τουρκία και αποκλείοντας την αρχή του διαδρόμου, είναι αδύνατο να ελεγχθούν αποτελεσματικά οι προσφυγικές ροές.
Σχετικά με τον αριθμό των προσφύγων που θα μπορεί να υποδέχεται στα λεγόμενα hotspots, η Ελλάδα δηλώνει υπό όρους, διατεθειμένη να ενισχύσει τις υποδομές της για να υπερβεί η ικανότητα υποδοχής της τους 20.000 πρόσφυγες.
Ως προς τους όρους της ελληνικής πλευράς, αυτοί αφορούν την αύξηση της χρηματοδότησης από την ΕΕ, την πρόοδο στο σύστημα μετεγκατάστασης και τη δημιουργία αποκεντρωμένων υποδομών, μακριά από το πρότυπο του στρατοπέδου. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, στο πλευρό της Ελλάδας βρίσκεται ο Ύπατος Αρμοστής για τους Πρόσφυγες, A. Guterres.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης