Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο γιατί είμαστε εδώ να στηρίξουμε τη χώρα και όχι ένα νέο καθεστώς

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο γιατί είμαστε εδώ να στηρίξουμε τη χώρα και όχι ένα νέο καθεστώς
«Είναι κατάντια να αποκτά η χώρα “υπουργό καναλάρχη”»
«Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο σας γιατί είμαστε εδώ να στηρίξουμε τη χώρα και όχι ένα νέο καθεστώς», τόνισε κατηγορηματικά ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κλείνοντας την ομιλία του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο των ΜΜΕ στη Βουλή, απευθυνόμενος στον αρμόδιο Υπουργό, Νίκο Παππά.
Όπως επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού «δεν πολεμάς τη διαπλοκή, δίνοντας όλη την εξουσία για τις τηλεοπτικές άδειες σε έναν υπουργό».
Και συνέχισε λέγοντας ότι «ο  κ. Παππάς διεκδικεί με αυτόν τον νόμο τον ρόλο του τροχονόμου της διαπλοκής και προσπαθεί να κάνει αυτό ακριβώς που έκαναν και αρκετοί από τους προκατόχους του.
Προσπαθεί να ελέγξει τη διαπλοκή προς όφελός του ή έστω προς όφελος της κυβέρνησης του».  
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέχεια αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο πρόβλημα της υπερεξουσίας που παρέχει το νομοσχέδιο στον αρμόδιο υπουργό τονίζοντας πως «σύμφωνα με τον νόμο που προτείνει η κυβέρνηση ο υπουργός αποφασίζει τον αριθμό των αδειών, καθορίζει την τιμή δημοπράτησης, καθορίζει το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο για τους σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας, καθορίζει τον αριθμό των εργαζομένων, καθορίζει τις ειδικότητες των εργαζομένων.
Εν ολίγοις ο υπουργός αποφασίζει ποιος εκπέμπει και τι εκπέμπει στην τηλεόραση.
Είναι κατάντια να αποκτά η χώρα ‘υπουργό καναλάρχη’ και η δημόσια ζωή να πηγαίνει από διαπλοκή σε διαπλοκή».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε την κυβέρνηση να ενισχύσει τον ρόλο του συνταγματικά κατοχυρωμένου ΕΣΡ και να περιορίσει τον ρόλο του υπουργού, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι το Ποτάμι «σε αυτή την πορεία σε αυτόν κατήφορο δεν θέλει να έχει καμία ανάμειξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης