Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δούρου: Έχουμε δρομολογήσει έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση – Η περιφέρεια δεν ήταν απροετοίμαστη

Δούρου: Έχουμε δρομολογήσει έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση – Η περιφέρεια δεν ήταν απροετοίμαστη
«Πρέπει, όμως, να τεθούν οι βάσεις για έναν σοβαρό σχεδιασμό που θα αντιμετωπίζει κε των προτέρων τόσο σημαντικά και σύνθετα θέματα»
Υπεραμύνθηκε της περιφέρειας Αττικής η Ρένα Δούρου με αφορμή τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν σχεδόν όλη τη χώρα αυτό το διήμερο.
«Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν χθες την Αττική, δεν βρήκαν μια απροετοίμαστη Περιφέρεια» ανέφερε η Δούρου και συμπλήρωσε.
«Έχουμε δρομολογήσει σειρά έργων για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής.
Έργων που όφειλαν να είχαν γίνει εδώ και πολλές δεκαετίες.
Έργων που στοχεύουν στη προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος από τις παρεμβάσεις και τις αυθαιρεσίες δεκαετιών».
Η περιφερειάρχης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με το υπουργείο Εσωτερικών και τόνισε την ανάγκη ενός «οδικού χάρτη παρεμβάσεων και συνεργειών μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών, της Περιφέρειας Αττικής και όχι μόνο».
Σύμφωνα με την περιφερειάρχη ο στόχος θα πρέπει να είναι «να μην επαναλαμβάνονται τα φαινόμενα δεκαετιών, όπως αυτό της γραφειοκρατίας, της αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων και της εκ των υστέρων παρέμβασης του κρατικού μηχανισμού».
Έτσι ώστε «να τεθούν οι βάσεις για έναν σοβαρό σχεδιασμό που θα αντιμετωπίζει εκ των προτέρων τόσο σημαντικά και σύνθετα θέματα».
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που συμμετείχε επίσης στη σύσκεψη αναφέρθηκε στην ανάδειξη των αδυναμιών που ενδημούν μέσα στο σύστημα, κάθε φορά που προκύπτουν τέτοια προβλήματα, αλλά και στο πρόβλημα των συναρμοδιοτήτων που ανέδειξε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου κατά τη σύσκεψη, και δεσμεύτηκε ότι το ζήτημα αυτό θα πρέπει να επιλυθεί σύντομα με το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών στη Βουλή, με συγκεκριμένες προτάσεις που πρέπει να γίνουν διατάξεις νόμου, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το καθεστώς.
Τέλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γ. Μπαλάφας, χαρακτήρισε τη σύσκεψη ιδιαίτερα χρήσιμη και υπογράμμισε ότι δεν είναι η ώρα για περισσότερα λόγια αλλά για άμεσες ενέργειες από όλους τους εμπλεκόμενους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης