Πολιτική

Associated Press: Ο Hollande στηρίζει το ελληνικό αίτημα για ελάφρυνση χρέους

Associated Press: Ο Hollande στηρίζει το ελληνικό αίτημα για ελάφρυνση χρέους
Είναι κατανοητό το αίτημα της Ελλάδας για ευελιξία, τόνισε
Στη στήριξη του αιτήματος της Ελλάδας από τον γάλλο πρόεδρο, Francois Hollande, για την έναρξη των διαπραγματεύσεων στα τέλη του έτους σχετικά με τους όρους αποπληρωμής του χρέους αναφέρεται δημοσίευμα του Associated Press.
Όπως αναφέρεται, ο γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι οι συζητήσεις για το χρέος θα πρέπει να ξεκινήσουν μετά την αξιολόγηση της πορείας του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, που αναμένεται τον επόμενο μήνα.
Ωστόσο, ο Francois Hollande τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ενώ πρόσθεσε ότι είναι κατανοητό το αίτημά της για ευελιξία και ότι «όταν τελειώσει η αξιολόγηση, η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους θα πρέπει να ξεκινήσει, ώστε να ελαφρύνει το βάρος του χρέους».
Στο άρθρο επισημαίνεται ο ρόλος κλειδί της Γαλλίας για να σφυρηλατηθεί η συμφωνία το καλοκαίρι μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών της ζώνης του ευρώ για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, όταν οι συνομιλίες έφθασαν στο χείλος της καταστροφής και η Ελλάδα ήρθε αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο της εξόδου από το ευρώ.
Παράλληλα, γίνεται αναφορά στη διαφωνία που υπάρχει μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών όσον αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, που απειλούν το τραπεζικό σύστημα της χώρας.
Τέλος, σημειώνεται ότι ο Τσίπρας υποσχέθηκε να τηρήσει τις υποσχέσεις του προγράμματος κατά γράμμα, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι ακραία νεοφιλελεύθεροι στην Ευρώπη προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τη συμφωνία, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στα «γεράκια» του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
«Είναι ένα θέμα να τιμάς τις υποσχέσεις και τα συμφωνηθέντα και άλλο να θεωρείς την Ελλάδα ότι δεν είναι ισότιμος εταίρος, αλλά ένας κατάδικος που εκτίει μια ποινή», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι «είμαστε ισότιμοι εταίροι, όχι κατάδικοι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης