Τελευταία Νέα
Πολιτική

Hollande: Ξέρω τι υπέστη ο ελληνικός λαός - Η Γαλλία θα είναι δίπλα στην Ελλάδα - Συνάντηση με Τσίπρα

Hollande: Ξέρω τι υπέστη ο ελληνικός λαός - Η Γαλλία θα είναι δίπλα στην Ελλάδα - Συνάντηση με Τσίπρα
Σε εξέλιξη η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου
(upd) Μετά την κρίσιμη φάση, η Γαλλία θα είναι δίπλα στην Ελλάδα τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Γνωρίζω τι υπέστη ο ελληνικός λαός και χρειαζόταν θάρρος για να επανέλθει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις, σημείωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.
Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι μόνο λόγια πρέπει να επενδύσουμε στην ανάπτυξη, τόνισε ο Hollande, ενώ χαρακτήρισε εξαιρετική η υποδοχή της Ελλάδας.
H Ευρώπη είναι Δημοκρατία είναι Ανάπτυξη, αυτές τις αξίες πρέπει να εκπροσωπήσουμε, ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος.
«Η χαρά μου θα ήταν πλήρης εάν δεν είχε συμβεί σήμερα στη Γαλλία ένα δυστύχημα με 40 θύματα», σημείωσε ο Hollande, αναφερόμενος στο πολύνεκρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα.
Η Ευρώπη βρίσκεται σε στρατηγικό σταυροδρόμι και πρέπει να επιστρέψει στις ιδρυτικές της αρχές, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον πρόεδρο Hollande στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Η παρουσία του Προέδρου Hollande στην Αθήνα είναι μήνυμα για την προστασία της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη», τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Η δημιουργική συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας παίρνει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης.
Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο στρατηγικό σταυροδρόμι.
Πρέπει να επιστρέψει στις ιδρυτικές αξίες της.
Το μήνυμα της παρουσίας σας σηματοδοτεί την ανάγκη να προστατευθούν η Δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το www.bankingnews.gr
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Francois Hollande θα έχει στις 09:45 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Τσίπρας και Hollande θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη για την επέκταση της ελληνογαλλικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς και  κατόπιν θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.
Στη συνέχεια ο Γάλλος πρόεδρος θα κατευθυνθεί προς τη Βουλή όπου και θα απευθύνει ομιλία στο Σώμα στις 12:15.
Ο Hollande εκτιμάται πως θα μιλήσει για τον «οδικό χάρτη» που θα πρέπει να ακολουθήσει στο εξής νομοθετικά η χώρα ενώ θα επαναλάβει την υποστήριξή του στην αναδιάρθρωση του χρέους.
Αμέσως μετά ο κ.Hollande και η γαλλική αντιπροσωπεία θα ξεναγηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα.
Νωρίς το απόγευμα θα γίνει η ανακήρυξη του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας ως επίτιμου διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 Προτού αναχωρήσει (19:00) ο Hollande θα έχει συναντήσειw με εκπροσώπους της γαλλικής κοινότητας και θα επισκεφθεί την έδρα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών «Corallia».
Σημειώνεται πως στις χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Γαλλίας υποστήριξε πως η συζήτηση για το χρέος πρέπει να αρχίσει., τόνισε ότι η Γαλλία στήριξε την Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις του Ιουλίου και ζήτησε να μείνει πιστή στις δεσμεύσεις της.
Επιπλέον, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των επενδύσεων, σημειώνοντας ότι ένας από τους στόχους της επίσκεψής του είναι «να πείσουμε γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης