Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης (Ποτάμι): Η κυβέρνηση ωθεί τους φορολογούμενους σε στάση πληρωμών

Θεοχάρης (Ποτάμι): Η κυβέρνηση ωθεί τους φορολογούμενους σε στάση πληρωμών
Τι δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης
“Το μνημόνιο είναι το ένα πόδι ενός δρομέα που προσπαθεί να τρέξει», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον Realfm.
Πρόσθεσε ότι «προσφέρει κάποιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αλλά χρειάζεται και το άλλο πόδι που είναι η σταθερότητα του πλαισίου, το κλείσιμο δύο αξιολογήσεων νωρίτερα του αναμενόμενου, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη χώρα, η προσέλκυση επενδύσεων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, το τέλος των κυβερνητικών πειραματισμών”.
Αναφερόμενος στην αποπομπή της κυρίας Σαββαϊδου, επεσήμανε πως «η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη δικαστική εμπλοκή της για να ελέγξει εντέλει τη Γενική Γραμματεία.
Αυτό θα κριθεί εμφανώς από την επιλογή του προσώπου και την ύπαρξη ή μη κομματικών κριτηρίων στην επιλογή αυτή».
Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της εταιρείας του κ. Φλαμπουράρη υπογράμμισε ότι "από μόνο του το γεγονός, ότι η εν λόγω εταιρεία διέθετε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά στο ταμείο της στις περισσότερες χρήσεις προκαλεί εύλογα ερωτήματα, δεδομένου ότι στις περισσότερες αντίστοιχες περιπτώσεις αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν, πρόκειται για χρήματα που δίνονται μαύρα και δικαιολογούνται λογιστικά.
Αναφορικά με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως η πρόταση της Κυβέρνησης για 2 συντελεστές- 6% και 13%- δεν είναι σύμφωνη με την κοινοτική νομοθεσία.
“Μπορεί να επιβληθεί είτε 23% συντελεστής είτε να απαλλαχθούν πλήρως οι εν λόγω υπηρεσίες από τον ΦΠΑ.
Αν η Κυβέρνηση δεν το γνωρίζει αυτό είναι εγκληματικά ερασιτεχνική, ειδάλλως κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό ότι κάνει τάχα μια διαπραγμάτευση”, συμπλήρωσε.
Ακόμη, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση μόλις ψήφισε τη συμφωνία άρχισε να ψάχνει για ισοδύναμα μη προχωρώντας στα θέματα υλοποίησης και επενδύσεων, κατηγορώντας ταυτόχρονα όσους την προέτρεπαν να προχωρήσει ως ανθρώπους των δανειστών.
"Τώρα ένα μήνα μετά τις εκλογές φαίνεται ότι έχει κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό μη έχοντας ισοδύναμα και μένοντας πίσω στην πρώτη αξιολόγηση", ανέφερε.
Στο θέμα της κατάρρευσης των εσόδων επισήμανε πως "βλέπουμε την αποτυχία των 100 δόσεων.
Η ρύθμιση υπογράμμισε πρέπει να κρίνεται όχι από το πόσοι μπαίνουν σε αυτή, αλλά από το πόσοι την ολοκληρώνουν.
«Ήδη τη ρύθμιση των ταμείων την έχει χάσει το 1/6 όσων μπήκαν.
Ταυτόχρονα στις εφορίες βλέπουμε αύξηση των νέων ληξιπροθέσμων 1,5 δις ευρώ το μήνα, που αντιστοιχούν σε ότι εισέπραξε για παλαιά ληξιπρόθεσμα όλο το χρόνο", όπως είπε.
“Η κυβέρνηση”, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, “ωθεί τους φορολογούμενους σε στάση πληρωμών, έχοντας σπρώξει όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών στο τέλος του έτους ώστε να ξεπεράσει το σκόπελο των εκλογών”.
Κλείνοντας ο Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να μην πάρει νέα μέτρα το 2015, όμως τα ελλείμματα και του 2015 και αυτά που θα φέρει η κυβερνητική ανικανότητα το 2016 θα πρέπει να καλυφθούν το επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης