Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι λόγοι της αποπομπής Σαββαϊδου από τη γ.γ. Δημοσίων Εσόδων - Στενός συνεργάτης του Τσίπρα στη θέση της

Οι λόγοι της αποπομπής Σαββαϊδου από τη γ.γ. Δημοσίων Εσόδων - Στενός συνεργάτης του Τσίπρα στη θέση της
Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού εξηγούσε στο banjkingnews.gr το «κλειδί» για την αποπομπή της και μάλιστα χωρίς αποζημίωση, βρίσκεται στην τακτική δικάσιμο που εκκρεμεί σε βάρος της
Ούτε πράξη νομοθετικού περιεχομένου ούτε κάποια σχετική τροπολογία σε νομοσχέδιο θα χρειαστούν για την αποπομπή της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαίδου, την οποία αποφάσισε ομόφωνα το υπουργικό συμβούλιο.
Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού εξηγούσε στο banjkingnews.gr το «κλειδί» για την αποπομπή της και μάλιστα χωρίς αποζημίωση, βρίσκεται στην τακτική δικάσιμο που εκκρεμεί σε βάρος της.
«Από τη στιγμή που ορίστηκε η τακτική δικάσιμος για τις 19/01 και με βάση τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και τις διατάξεις του, αρκεί η εισήγηση του αρμόδιου υπουργού και η απόφαση για την αποπομπή της», σημείωνε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και συμπλήρωνε πως αν δεν υπήρχε αυτή η δικαστική εκκρεμότητα, τότε πράγματι η κυβέρνηση θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει άλλους τρόπους.
Τέλος η ίδια πηγή ανέφερε πως το επόμενο βήμα είναι η δημοσίευση της αποπομπής της κ. Σαββαϊδου σε ένα από τα επόμενα φύλλα εφημερίδας της κυβερνήσεως, ενώ έντονες είναι οι πληροφορίες πως ο αντικαταστάτης της θα είναι ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ο οποίος προοριζόταν για γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής, αλλά μάλλον θα μετακινηθεί στη νέα θέση, αντικαθιστώντας την κ. Σαββαϊδου.
Το όνομα του Φραγκίσκου Κουτεντάκη και τον αυξημένο του ρόλο δίπλα στον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο είχε αποκαλύψει το bankingnews.gr με σχετικό ρεπορτάζ το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη δημιουργήσει μια ομάδα εν είδει task force από τεχνοκράτες και στελέχη εμπιστοσύνης του, οι οποίοι έχουν «ψηθεί» στη σκληρή διαπραγμάτευση της προηγούμενης διακυβέρνησης.
Όσο για την επιμονή της κυβέρνησης στην αντικατάσταση της κ. Σαββαϊδου, αυτή οφείλεται σε τρεις λόγους:
Πρώτον, στις καταγγελίες που εκκρεμούν σε βάρος της
Δεύτερον στη διάχυτη υποψία πως η κ. Σαββαίδου ήταν άνθρωπος των δανειστών και τρίτον και βασικότερο στο γεγονός ότι η θέση του γ.γ. Εσόδων αποκτά ρόλο και εξουσία υπερυπουργού, μετά και τη σχετική συμφωνία που προβλέπεται στο τρίτο μνημόνιο.
Εξ αυτού του λόγου ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο, επιθυμούν τη θέση αυτή να καταλάβει ένας άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης τους με τον οποίο θα διατηρούν ειλικρινή δίαυλο επικοινωνίας.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης