Τελευταία Νέα
Πολιτική

Le Figaro: Η Ελλάδα θέλει να προσελκύσει γάλλους επενδυτές – Ευκαιρία η επίσκεψη Hollande

Le Figaro: Η Ελλάδα θέλει να προσελκύσει γάλλους επενδυτές – Ευκαιρία η επίσκεψη Hollande
Η ιδιαίτερα συμβολική επίσκεψη του γάλλου προέδρου, Francois Hollande, στην Αθήνα αποτελεί ευκαιρία για τους γάλλους επιχειρηματίες, που θα συνοδεύουν τον γάλλο πρόεδρο στο ταξίδι του στην Ελλάδα, να λάβουν θέση στην ελληνική αγορά εν όψει των ιδιωτικοποιήσεων που θα λάβουν χώρα, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».
Όπως σημειώνεται, η επίσημη επίσκεψη του Francois Hollande το απόγευμα της Πέμπτης και την Παρασκευή, στην Αθήνα, είναι πολυαναμενόμενη.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη από την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα στις 20 Σεπτεμβρίου.
Πάνω απ' όλα, όμως, η επίσκεψη του γάλλου προέδρου είναι η πρώτη αρχηγού κράτους στην Ελλάδα μετά την υιοθέτηση το καλοκαίρι, του νέου προγράμματος διάσωσης της χώρας, που είναι ευρέως γνωστό στην Αθήνα ως «μνημόνιο» και το οποίο θεωρείται ως η νέα θεραπεία για τη λιτότητα.
Πέραν της συμβολικότητάς της από πολιτικής απόψεως, η επίσκεψη Hollande στην Αθήνα αποτελεί μια ευκαιρία για τους γάλλους επιχειρηματίες να λάβουν θέση εν όψει των επικείμενων ελληνικών ιδιωτικοποιήσεων, σημειώνει η «Le Figaro».
Το σχέδιο, που έχει επιβληθεί από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ε.Ε., προβλέπει ένα ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.
Τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις, επισημαίνεται, θα χρησιμοποιηθούν εν μέρει σε επενδύσεις και εν μέρει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών/
Λιμάνια, αεροδρόμια, εταιρεία σιδηροδρόμων, ύδρευση, ηλεκτροδότηση, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, κ.λπ., κανείς κλάδος δεν εξαιρείται.
Η ελληνική κυβέρνηση, καταλήγει το άρθρο, ευελπιστεί να αντλήσει έσοδα 3,5 δισ. ευρώ το επόμενο έτος.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης