Τελευταία Νέα
Πολιτική

Draghi (ΕΚΤ): Μέχρι το τέλος του 2015 η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Draghi (ΕΚΤ): Μέχρι το τέλος του 2015 η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Η έγκαιρη εφαρμογή του προγράμματος αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις τράπεζες και επομένως για την περαιτέρω χαλάρωση των capital controls, τονίζει ο διοικητής της ΕΚΤ
Μέχρι το τέλος του 2015 θα έχει πραγματοποιηθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, επισημαίνει ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Εύας Καϊλή.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο M. Draghi, «η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών που υπόκειται στην άμεση εποπτεία της ΕΚΤ προβλέπεται να λάβει χώρα μέχρι το τέλος του 2015 και θα βασίζεται σε μια συνολική αξιολόγηση που διεξάγεται τώρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ΕΚΤ».
Προσθέτει ακόμη ότι όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του τρέχοντος προγράμματος για την αποκατάσταση των καταθετών και της εμπιστοσύνης της αγοράς στις ελληνικές τράπεζες, αλλά και την ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της χώρας.
Μια έγκαιρη και πλήρης εφαρμογή του προγράμματος είναι η βασική προϋπόθεση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, συμπεριλαμβανομένου του χρηματοπιστωτικού τομέα και επομένως, για μια περαιτέρω χαλάρωση των capital controls.
Ο διοικητής της ΕΚΤ σημειώνει ότι τα capital controls, περιλαμβανομένης οποιασδήποτε μορφής χαλάρωσης, είναι θέμα αρμοδιότητας της ελληνικής κυβέρνησης και δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης