Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος (υπ. Εργασίας): Δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια στην απονομή συντάξεων – Δεν θα είναι οριζόντιες οι περικοπές

Κατρούγκαλος (υπ. Εργασίας): Δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια στην απονομή συντάξεων – Δεν θα είναι οριζόντιες οι περικοπές
Η υποχρεωτική προσαρμογή που ζητούν οι δανειστές έχει επιτευχθεί υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας
Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος ότι θα εισαχθούν εισοδηματικά κριτήρια για την απονομή των συντάξεων.
Σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ.Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι το νέο μνημόνιο ζητά να περικοπεί ακόμα μισή μονάδα του ΑΕΠ από την ετήσια χρηματοδοτική δαπάνη (περίπου 900.000 ευρώ), επισημαίνοντας ότι ήδη η υποχρεωτική «προσαρμογή» που ζητούν οι δανειστές έχει επιτευχθεί.
«Οι όποιες περικοπές δεν θα είναι οριζόντιες.
Είναι πιθανό να αποφευχθούν με ισοδύναμες εξοικονομήσεις εισφορών» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην προχωρήσει  σε ακόμη μία (την ενδέκατη!) οριζόντια μείωση συντάξεων, αλλά να εξοικονομήσει πόρους και δαπάνες από τη νέα αρχιτεκτονική του συστήματος».
Όπως λέει, «το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών δεν αποτελεί θέση της κυβέρνησης».
«Το πόρισμα της Επιτροπής Μεταρρύθμισης δεν αποτελεί την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό, αλλά το τεχνοκρατικό έναυσμα του αναγκαίου δημόσιου διαλόγου.
Σε κάθε περίπτωση, προσοχή στην παραπληροφόρηση: το πόρισμα δεν περιλαμβάνει προτάσεις για μειώσεις.
Εισηγείται τον εξορθολογισμό του ασφαλιστικού συστήματος με την ομοιογενοποίηση των πολλαπλών κανόνων απονομής συντάξεων που ισχύουν σήμερα» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι «η ουσία είναι να ενοποιηθεί και να εξορθολογιστεί το λεηλατημένο και άδικο από τις παλαιοκομματικές κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, χωρίς να θυσιάζονται τα δικαιώματα της νέας γενιάς» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης