Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γενημματά: Η Κυβέρνηση επέβαλλε φόρο σε ένα ευαίσθητο τομέα - Προσβάλλει οικογένειες με τις δηλώσεις Φίλη

Γενημματά: Η Κυβέρνηση επέβαλλε φόρο σε ένα ευαίσθητο τομέα - Προσβάλλει οικογένειες  με τις δηλώσεις  Φίλη
Συνάντηση με την Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδος
«Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχαν εκφράσει από την αρχή την αντίθεσή τους για την επιβολή ΦΠΑ στην Εκπαίδευση», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.
Ειδικότερα, σήμερα η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, είχε συνάντηση με την Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδος.
Κατά την συνάντηση συζητήθηκε το θέμα του ΦΠΑ στην Εκπαίδευση, το οποίο με την χθεσινή απόφασή της επέβαλλε η Κυβέρνηση.
Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχαν εκφράσει από την αρχή την αντίθεσή τους για την επιβολή ΦΠΑ στην Εκπαίδευση.
Πρόταση που όπως αποκάλυψε ο επίτροπος Μοσκοβισί, προτάθηκε από την ίδια την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.
Ο κ. Τσίπρας μας διαβεβαίωσε τόσο προεκλογικά, όσο και στις προγραμματικές δηλώσεις, ότι δεν θα το εφαρμόσει, ότι θα αναζητήσει ισοδύναμα.
Και πάλι ενέπαιξε τους πολίτες.
Τα μεγάλα λόγια «πέταξαν», και χθες η σκληρή πραγματικότητα αναδείχθηκε».
Κατά την ίδια, «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όχι μόνο επέβαλλε για πρώτη φορά, φόρο σε ένα ευαίσθητο τομέα, αλλά προσβάλλει και τις πολλές χιλιάδες οικογένειες και εκπαιδευτικούς, με τις προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη.
Αλλά πράγματι για Υπουργούς που ξεχνούν να δηλώσουν εκατομμύρια, αυτές οι επιβαρύνσεις μοιάζουν «πενταροδεκάρες».
Η Κυβέρνηση και ο κ. Υπουργός, αγνοούν προκλητικά ότι τα Ιδιωτικά Σχολεία, τα Φροντιστήρια, τα ΙΕΚ, τα Φροντιστήρια ξένων γλωσσών και οι άλλες αντίστοιχες εκπαιδευτικές μονάδες, καλύπτουν ουσιαστικές και πραγματικές ανάγκες για την εκπαίδευση, εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών, και απασχολούν δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους».
Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «η επιβολή του ΦΠΑ επηρεάζει το εισόδημα και τον οικογενειακό προϋπολογισμό όχι κάποιων λίγων «πλουσίων», αλλά εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών.
Μεταξύ αυτών και οι νέοι άνθρωποι που σπουδάζουν στα ΙΕΚ για να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να ξεφύγουν από τον εφιάλτη της ανεργίας».
Και κατέληξε λέγοντας ότι «το  ΠΑΣΟΚ θα σταθεί στο πλευρό των οικογενειών στην προσπάθεια ακύρωσης του άδικου και αντικοινωνικού αυτού μέτρου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης