Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης: Τα μαγικά ισοδύναμα της κυβέρνησης είναι ψέμα – Δεν νομοθετούμε μέσω δελτίων Τύπου

Θεοχάρης: Τα μαγικά ισοδύναμα της κυβέρνησης είναι ψέμα – Δεν νομοθετούμε μέσω δελτίων Τύπου
«Η ρύθμιση των 100 δόσεων απέτυχε», υποστήριξε ο κ. Χάρης Θεοχάρης
«Τα μαγικά ισοδύναμα της κυβέρνησης είναι ένα ψέμα», υποστήριξε ο κ. Χάρης Θεοχάρης, βουλευτής του Ποταμιού, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, με αφορμή την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Παράλληλα, σημείωσε αφήνοντας αιχμές πως «δεν νομοθετούμε με δελτία Τύπου».
Αναλυτικότερα, τόνισε πως «αυτό που ισχύει σήμερα στον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι το 23% και η συζήτηση για κλιμακωτή επιβολή 6% στα φροντιστήρια και 13% στα ιδιωτικά σχολεία δεν είναι παρά μια πρόταση της Κυβέρνησης προς τους δανειστές», αποσαφηνίζοντας ότι δεν έχει ανασταλεί η υποχρέωση για το φόρο, αλλά η υποχρέωση για τη δήλωση του φόρου.
Στη συνέχεια, έκανε λόγο για καθαρές πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης, η οποία έκρινε ως σημαντικότερο στην πολιτική της ιεράρχηση το θέμα της μετάταξης του συντελεστή του βόειου κρέατος από το 23% στο 13% υπενθυμίζοντας ότι ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία ψηφίστηκε ως ισοδύναμο με την ίδια τροπολογία με την οποία νομοθετήθηκε η εν λόγω μετάταξη.
«Όταν βάζεις νέους φόρους πρέπει και να αφαιρείς ένα βάρος», σχολίασε, επίσης, επαναφέροντας την πρόταση για απαλλαγή των επιχειρήσεων με τζίρο μέχρι 30.000 ευρώ από τη γραφειοκρατία του ΦΠΑ.
Επιπλέον, σχολίασε ότι η κυβέρνηση έκανε εκλογές λέγοντας ότι θα διαπραγματευτεί το μνημόνιο για να γίνει καλύτερο ενώ χρησιμοποίησε το θέμα των capital controls για να αποδείξει ότι έκανε ό,τι ήταν δυνατό στη διαπραγμάτευση.
«Ως βουλευτής δικαιούμαι να μην ψηφίζω τίποτε μέχρι η Κυβέρνηση να πάρει πίσω το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το ισοδύναμο του οποίου, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Φίλης είναι μόνο τέσσερις υποθέσεις φοροδιαφυγής», υποστήριξε ο κ. Θεοχάρης, προσθέτοντας ότι «τα μαγικά ισοδύναμα είναι ψέμα».
Τέλος, αναφέρθηκε στην «αποτυχία» των ρυθμίσεων των 100 δόσεων δεδομένου ότι το Σεπτέμβριο είχαμε 1,5 δισ. ευρώ αύξηση των ληξιπροθέσμων.
«Τόσο οι ρυθμίσεις, είπε, όσο και τα ληξιπρόθεσμα μπαίνουν μέσα σε έναν "κουβά" και αυτός ο "κουβάς" είναι η υστέρηση του Προϋπολογισμού που φτάνει περίπου στα 5 δισ., που γίνονται 3 γιατί αναγνωρίζεται η ύφεση», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.
Σημειώνεται ότι ο βουλευτής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει προκύψει με την κα Σαββαΐδου, σημειώνοντας πως η ίδια επιχειρεί να υπερασπιστεί την τιμή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης