Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξυδάκης: Παρά την κρίση, η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην πρώτη υποδοχή και την παροχή ασύλου

Ξυδάκης: Παρά την κρίση, η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην πρώτη υποδοχή και την παροχή ασύλου
«Από την αρχή της χρονιάς το Λιμενικό έχει διασώσει περίπου 60.000 ανθρώπους στο Αιγαίο»
Στις ακραίες καταστάσεις που αντιμετωπίζει φέτος η Ελλάδα με τις προσφυγικές ροές, αλλά και στις προσπάθειες που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση της κρίσης αναφέρθηκε ο Νίκος Ξυδάκης σε παρέμβασή του στις εργασίες της ετήσιας Μεσογειακής Διάσκεψης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που πραγματοποιείται στην Ιορδανία.
«Από την αρχή της χρονιάς περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι πέρασαν από την Ελλαδα προς την Ευρώπη, προερχόμενοι κυρίως από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, οι υπηρεσίες πρώτης υποδοχής και οι υποδομές του ελληνικού κράτους βρίσκονται διαρκώς σε οριακή κατάσταση, ενώ το Ελληνικό Λιμενικό καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια -μόνο φέτος έχει διασώσει περίπου 60.000 ανθρώπινες ζωές από το Αιγαίο Πέλαγος» είπε αρχικά ο Ξυδάκης και πρόσθεσε.
«Η χώρα μου βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη πρόκληση τη στιγμή που υπόκειται σε σοβαρούς δημοσιονομικούς περιορισμούς λόγω της οικονομικής κρίσης.
Παρά τους περιορισμούς, η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά τα ζητήματα πρώτης υποδοχής και τη διαδικασία παροχής ασύλου.
Οι ελληνικές αρχές δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ταυτοποίηση και καταγραφή των προσφύγων.
Πιστεύουμε πως ο ΟΑΣΕ μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο θέτοντας σε εφαρμογή τα υπάρχοντα εργαλεία και τις δεσμεύσεις του.
Ο Οργανισμός μπορεί να βοηθήσει τον διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ των χωρών προέλευσης, μετάβασης και προορισμού, συμπεριλαμβανομένων των Μεσογειακών Εταίρων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης