Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος (υπ. Εργασίας): Διπλή σύνταξη το νέο μοντέλο ασφάλισης – Θα εξαλειφθούν οι επικουρικές

Κατρούγκαλος (υπ. Εργασίας): Διπλή σύνταξη το νέο μοντέλο ασφάλισης – Θα εξαλειφθούν οι επικουρικές
Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό πρέπει να περάσει εντός του Νοεμβρίου τόνισε ο υπουργός Εργασίας
Στο νέο μοντέλο ασφάλισης, το οποίο προωθεί η κυβέρνηση, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, υπογραμμίζοντας πως η εισήγηση του είναι για μια διπλή σύνταξη χωρίς επικουρικές συντάξεις, οι οποίες σταδιακά θα εξαλειφθούν.
«Η μία σύνταξη θα είναι η εθνική ή βασική, ίδια για όλους τους πολίτες, ύψους περί τα 390 ευρώ, που δεν θα συνδέεται με τις εισφορές αλλά θα χρηματοδοτείται από το κράτος.
Η δεύτερη σύνταξη θα συνδέεται με τις εισφορές, με τον ασφαλισμένο να παίρνει έξτρα ποσό ανάλογα με τα χρόνια εργασίας του και τις εισφορές του» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας ότι στη βασική σύνταξη θα υπάρχει και ρήτρα ανάπτυξης, ώστε να υπάρχουν αυξήσεις στο μέλλον.
«Η ουσία είναι να κυβερνήσουμε όχι να δώσουμε πρόχειρα διαγωνίσματα στους δανειστές...
Τολμούμε να ομογενοποιήσουμε το χάος.
Κάθε μήνα είναι ένα μαρτύριο η πληρωμή συντάξεων, μεταφέρουμε από το ένα λογαριασμό στον άλλο.
Κάνουμε τη μεταρρύθμιση για να μην έχουμε αυτό το μαρτύριο γιατί αλλιώς θα σκάσει το κανόνι» υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας, αναφέροντας πως το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό πρέπει να περάσει μέσα στο Νοέμβριο.
«Δυστυχώς δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για διάλογο, αλλά είμαστε ώριμοι πλέον μετά από τόσα χρόνια συζητήσεων» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας ότι δεν συμφωνούσε με τη λεγόμενη μεταρρύθμιση Γιαννίτση.
«Στόχος μας είναι ένα κοινωνικό σύστημα, όχι μόνο βιωσιμότητα και εισπραξιμότητα» υποστήριξε ο υπουργός, ο οποίος αναγνώρισε ότι ο Τάσος Γιαννίτσης «ήταν θαυματουργός μπροστά σε άλλους υπουργούς».
«Η Επιτροπή Σοφών δεν προτείνει κανένα νούμερο.
Την ποσοτικοποίηση την κάνουμε τώρα
«Συμφωνώ με την ενοποίηση ταμείων φτάνει να είναι λειτουργική ενοποίηση» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι απορρίπτει τη σύνταξη με εισοδηματικά κριτήρια που εισηγείται η Επιτροπή Σοφών. «Χρειάζεται συνολική μεταρρύθμιση, όχι τσεκούρι» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης