Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης (Ποτάμι): Καταστροφική η πορεία των εσόδων - Στα 5 δις ευρώ η υστέρηση, έρχονται νέα μέτρα

Θεοχάρης (Ποτάμι): Καταστροφική η πορεία των εσόδων - Στα 5 δις ευρώ η υστέρηση, έρχονται νέα μέτρα
Καμία κυβέρνηση δεν έχει ανεχθεί την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τόνισε ο βουλευτής του Ποταμιού
Την θέση ότι η πορεία των εσόδων στο 9μηνο του έτους είναι καταστροφική διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος αφού εκτίμησε την υστέρηση αυτή στα 5 δις ευρώ, υποστήριξε ότι έρχονται νέα μέτρα.
«Η πορεία των εσόδων στο 9μηνο είναι καταστροφική καθώς η υστέρηση προσεγγίζει τα 5 δισεκ. ευρώ σε σχέση με τους στόχους.
Η υστέρηση οφείλεται σε δύο λόγους: 2 δισεκ. ευρώ λόγω ύφεσης, πράγμα που αποτυπώνεται και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού και 3 δισεκ. ευρώ λόγω υστέρησης του μηχανισμού» επισήμανε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεοχάρης, ο οποίος απέδωσε την υστέρηση εσόδων του μηχανισμού στο γεγονός ότι η κυβέρνηση δίνει σήματα χαλάρωσης προς τους φορολογούμενους, οι οποία λογικά επιλέγουν να εξυπηρετήσουν άλλες υποχρεώσεις.
Από την άλλη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού δήλωσε πως «το μέτρο που ακούγεται τώρα εκ μέρους της κυβέρνησης για χρέωση των ασφαλιστικών εισφορών επί του τζίρου των ελευθέρων επαγγελματιών δείχνει δύο πράγματα.
Ένα τον κυνισμό της κυβέρνησης, και δεύτερο ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει διαπραγματευτεί καθόλου.
Το συγκεκριμένο μέτρο είναι παλιό μέτρο της τρόικας (του 2012), το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση (η κυβέρνηση Σαμαρά) το είχε αποτρέψει.
Αυτή η κυβέρνηση έχοντας μηδενικές ικανότητες επαναφέρει απορριφθέντα παλιά μέτρα της τρόικας.
Στην πραγματικότητα είναι η τρόικα που επαναφέρει αυτά τα μέτρα και η κυβέρνηση τα καταπίνει αμάσητα» υπογράμμισε ο κ.Θεοχάρης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Κατερίνας Σαββαϊδου, τονίζοντας ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει ανεχθεί την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού κατήγγειλε πως με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα υπήρχαν 8 διατάξεις, οι οποίες προωθούσαν τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά.
«Εμείς τις καταγγείλαμε και η κυβέρνηση πήρε πίσω τις δύο από αυτές (το χάρισμα των δημοτικών τελών παλαιών συμβάσεων παραχώρησης και τις τροποποιητικές δηλώσεις), ενώ έξι παρέμειναν ως διατάξεις του νόμου» υπογράμμισε ο κ.Θεοχάρης.
«Ο μόνος τρόπος να βγούμε από την κρίση είναι να συντάξουμε ένα δικό μας πρόγραμμα εξόδου και να υπάρξει ομόνοια των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.
Δεν χρειάζεται μια κυβέρνηση που ψηφίζει αλλά δεν πιστεύει αυτά που ψηφίζει.
Χρειάζεται μια κυβέρνηση που ενστερνίζεται το πρόγραμμα που εφαρμόζει.
Ενστερνισμός όμως σημαίνει διαβάζω και κατανοώ το πρόγραμμα, βλέπω τι δουλεύει και τι όχι στη χώρα και εφαρμόζω αναλόγως» τόνισε ο κ.Θεοχάρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης