Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμανατίδης: Ο κόσμος καλεί Εκκλησία και Κοινοβούλια να του εξασφαλίσουμε μια ζωή δίκαιη

Αμανατίδης: Ο  κόσμος καλεί Εκκλησία και Κοινοβούλια να του εξασφαλίσουμε μια ζωή δίκαιη
Aπηύθυνε χαιρετισμό στο δείπνο που παρέθεσε η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας
«Ο σύγχρονος κόσμος μάς καλεί και εσάς ως Εκκλησία και εμάς ως Κοινοβούλια να του εξασφαλίσουμε μια ζωή δίκαιη και ειρηνική», ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.
Ο ίδιος απηύθυνε χαιρετισμό στο δείπνο που παρέθεσε η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) προς τιμή των προκαθήμενων των Αυτοκέφαλων Ορθόδοξων Εκκλησιών, των Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών και των των άλλων Εκκλησιών καθώς και των μελών της.
Σημειώνεται ότι οι ιεράρχες βρίσκονται στην Αθήνα για να συμμετάσχουν, αύριο, Δευτέρα  19 Οκτωβρίου και την Τρίτη 20 του μηνός, στη Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Θρησκευτικός και πολιτιστικός πλουραλισμός και ειρηνική συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή
Σήμερα, τα μέλη της ΔΣΟ συναντήθηκαν για την συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας και των Προέδρων των Επιτροπών της, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλή.
Αντικείμενό της ο απολογισμός της 22ης επετειακής Γενικής Συνέλευσης που έλαβε χώρα στη Βιέννη τον περασμένο Ιούνιο, αλλά και ο προγραμματισμός των επόμενων δραστηριοτήτων.
«Ως αμιγώς πολιτική οργάνωση», ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αμανατίδης, «υπερασπιζόμαστε το κύρος και την αξιοπρέπεια κάθε πολίτη της γης και τα δικαίωμα του σε αξιοπρεπή και ανθρώπινη διαβίωση».
Πρόσθεσε «υπερασπιζόμαστε, ακόμη, τις αρχές και τις αξίες του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας, συμβάλλοντας κατά το μέτρο των δυνατοτήτων μας στην ανάδειξή τους, στη διεύρυνση και τον εμπλουτισμό του ρόλου τους στον σύγχρονο κόσμο».
Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση παρέστησαν ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Β. Καλπαδάκης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτης και Ανδρέας Μιχαηλίδης, οι βουλευτές της ΝΔ Γ. Γιακουμάτος και Θ. Μπούρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης