Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αθήνα στις 22 και 23 Οκτωβρίου ο Hollande - Σημαντική η επίσκεψή του, εκτιμά η κυβέρνηση

Στην Αθήνα στις 22 και 23 Οκτωβρίου ο Hollande - Σημαντική η επίσκεψή του, εκτιμά η κυβέρνηση
Η Ελλάδα υπολογίζει τον Hollande ως έναν σημαντικό σύμμαχο στη διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος
Στην Αθήνα έρχεται την Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Οκτωβρίου ο γάλλος πρόεδρος F. Hollande μετά από επίσημη πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλου.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η επίσκεψη του γάλλου προέδρου στην Ελλάδα, στην κρίσιμη για τη χώρα αυτή περίοδο, κρίνεται «ιδιαίτερα σημαντική σε πολλά επίπεδα» καθώς εκτός από την ενίσχυση των ελληνογαλλικών σχέσεων σημαίνει και την στήριξη της Γαλλίας στην προσπάθεια της Ελλάδας να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις- μεταρρυθμίσεις της ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των εταίρων και να ξεκινήσει η ομαλή πορεία της οικονομίας.
Άλλωστε, ο Γάλλος Πρόεδρος έχει έμπρακτα σταθεί στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης όλο αυτό το διάστημα κάνοντας μάλιστα πρόσφατα δημόσια δήλωση υποστηρικτική για το ελληνικό πρόγραμμα και το ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης του χρέους.
Η δήλωση αυτή, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, έγινε σε κοινή εμφάνιση του F. Hollande με την γερμανίδα καγκελάριο A. Merkel στο Ευρωκοινοβούλιο και αυτό έχει φυσικά τη σημασία του.
«Η Ελλάδα υπολογίζει τον Hollande ως έναν σημαντικό σύμμαχο στη διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος, που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση» υποστηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι.
Ο Γάλλος Πρόεδρος θα συνοδεύεται κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα από πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο, επιχειρηματίες και ανθρώπους του Πολιτισμού, κάτι που δείχνει ότι η Γαλλία επιδιώκει να αναβαθμίσει τη σχέση της με την Ελλάδα σε επίπεδο στρατηγικής και επιχειρηματικής συνεργασίας.
Το γεγονός αυτό εκτιμάται ιδιαίτερα θετικά από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία προετοιμάζεται αναλόγως.
Ο Πρόεδρος Hollande θα φτάσει στην Αθήνα την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και πρόκειται να δειπνήσει με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και θα εκφωνήσει ομιλία στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης