Πολιτική

Αμοιβή 55 χιλ. ευρώ, εισιτήρια και διαμονή σε 5άστερο για κάθε... διάλεξη ζητά ο Γ. Βαρουφάκης

Αμοιβή 55 χιλ. ευρώ, εισιτήρια και διαμονή σε 5άστερο για κάθε... διάλεξη ζητά ο Γ. Βαρουφάκης
Στην κορυφή της λίστας ο Γάλλος πρώην πρόεδρος Nicolas Sarkozy, που ζητάει για κάθε ομιλία του 165.000 ευρώ
Τον πρώην υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, «δείχνει» η «Αυγή», αναπαράγοντας ρεπορτάζ της γαλλικής κρατικής τηλεόρασης, σύμφωνα με το οποίο ο Έλληνας πρώην υπουργός, ζητά αμοιβή 55.000 ευρώ για κάθε διάλεξή του στο εξωτερικό.  
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν τα έξοδα των... διοργανωτών συνεδρίων κ.λπ. που τον προσκαλούν για τα αεροπορικά εισιτήριά του σε πρώτη ή business θέση, καθώς και η διαμονή του σε πεντάστερο ξενοδοχείο.
Ανάλογες τιμές εισπράττουν για μια διάλεξή τους και ο γνωστός Γερμανός πρώην ευρωβουλευτής (Οικολόγοι Πράσινοι) Daniel Con Betit, ο Γάλλος πρώην πρωθυπουργός François Fillon και ο Γερμανός πρώην πρωθυπουργός Gerhard Schröder.
Μεγαλύτερες αμοιβές ζητούν οι Βρετανοί πρώην πρωθυπουργοί Tony Blair και Gordon Brown.
Στην κορυφή όμως της λίστας που παρουσίασε η γαλλική τηλεόραση βρίσκεται ο Γάλλος πρώην πρόεδρος Nicolas Sarkozy, που ζητάει για κάθε ομιλία του 165.000 ευρώ, ιδιωτικό αεροπλάνο για την αλέ ρετούρ μεταφορά του, σουίτα σε πεντάστερο ξενοδοχείο καθώς και την κάλυψη όλων των εξόδων για τους πέντε συνεργάτες που τον συνοδεύουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης