Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης: Όλα ανοιχτά για τα κόκκινα δάνεια - Βιώσιμο ασφαλιστικό με εγγυημένη σύνταξη «έστω μέχρι 1.000 ευρώ»

Δραγασάκης: Όλα ανοιχτά για τα κόκκινα δάνεια - Βιώσιμο ασφαλιστικό με εγγυημένη σύνταξη «έστω μέχρι 1.000 ευρώ»
Ηπιότερη η ύφεση της οικονομίας το 2015
«Τίποτα δεν έχει κλείσει για τα κόκκινα δάνεια», δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης 15/10 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και γενικότερα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών εντός του 2015.

Ασφαλιστικό
Αναφερόμενος στο μείζον θέμα της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού, ο κ. Δραγασάκης διεμήνυσε πως πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι το σύστημα να καταστεί βιώσιμο, με εγγυημένη τη σύνταξη «έστω μέχρι τα 1.000 ευρώ».
Ο κ. Δραγασάκης δεν έδωσε λεπτομέρειες αναφορικά με τη μορφή που θα έχει το νέο σύστημα, ωστόσο αποσαφήνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται να υιοθετήσει το μοντέλο της Χιλής, όπου στην ασφάλιση υπάρχει ένα «τελείως ιδιωτικό μοντέλο».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε πως το ζητούμενο είναι η εκ βάθρων αναμόρφωση του συστήματος – κι όχι η εφαρμογή μικροαλλαγών – λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τη νέα πραγματικότητα στην αγορά εργασίας, όπου οι άνεργοι υπερβαίνουν τα 1,2 εκατομμύρια και υπάρχουν πολλά φαινόμενα αδήλωτης εργασίας.
Επισήμανε ότι το νέο σύστημα θα πρέπει να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα και να προστατεύει τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, μέσα από «εξορθολογισμούς» και με «αίσθηση αλληλεγγύης».

Ηπιότερη η ύφεση της οικονομίας το 2015
Συνεχίζοντας ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως η ύφεση της οικονομίας για το 2015 αποδεικνύεται ηπιότερη από τα όσα είχαν προβλεφθεί τους προηγούμενους μήνες, εκτιμώντας πως η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη από το δεύτερο εξάμηνο του 2016.
Ερωτηθείς για το κενό των 700 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να καλυφθεί στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε πως η Αθήνα αναζητά λύσεις με κύριο μέλημα να μην υπάρξουν περικοπές σε αυτούς που ήδη έχουν ανάγκη.

Η αλήθεια για τα πόθεν έσχες θα λάμψει
Εστιάζοντας, τέλος, στην υπόθεση των δυο υπουργών που ελέγχονται για προβληματικές δηλώσεις πόθεν έσχες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε πως μολονότι πρέπει να υπάρχει μια ευαισθησία από την πλευρά των μέσων ενημέρωσης, ταυτόχρονα πρέπει να υπάρξει ευαισθησία και για τη λειτουργία των ελεγκτικών θεσμών.
«Πιστεύω ότι η αλήθεια θα λάμψει», εξήγησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης