Πολιτική

Χατζηδάκης: Η ΝΔ πρέπει να αλλάξει για να μην βουλιάξει – Αξιόλογοι και οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι

Χατζηδάκης: Η ΝΔ πρέπει να αλλάξει για να μην βουλιάξει – Αξιόλογοι και οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι
Η ΝΔ έχει θέμα φυσιογνωμίας, ευρύτερο από το θέμα της αλλαγής ηγεσίας, σημείωσε ο κ. Κωστής Χατζηδάκης
Την εκτίμηση ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει για μην βουλιάξει εξέφρασε ο βουλευτής της παράταξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ενώ σημείωσε ότι και οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία έχουν αξιόλογα χαρακτηριστικά.
Αναλυτικότερα, κληθείς να σχολιάσει το εσωκομματικό σκηνικό των τελευταίων ημερών στη ΝΔ, ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι «δεν είναι οι εντάσεις στις εκλογικές διαδικασίες, αλλά οι εκλογικές διαδικασίες θα δώσουν και τη λύση στο τέλος».
Στη συνέχεια, έπειτα από παρότρυνση να αποκαλύψει ποιον θεωρεί καταλληλότερο για την προεδρία, ο βουλευτής απέφυγε να δηλώσει την προτίμησή του, αρκούμενος να δηλώσει ότι θα μιλήσει αργότερα, προσθέτοντας, πάντως ότι «και οι τέσσερις υποψηφιότητες έχουν αξιόλογα χαρακτηριστικά».
Ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά ότι αυτό που χρειάζεται η παράταξη τώρα είναι να υπάρχουν φωνές που μιλούν για τα πολιτικά χαρακτηριστικά της.
Για ακόμα μία φορά, ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε πως περίμενε να ακολουθηθεί μια άλλη διαδρομή, δηλαδή να προηγηθεί η συζήτηση και ίσως συνέδριο πριν από την εκλογική διαδικασία στη ΝΔ, ενώ παρατήρησε ότι υπάρχει ακόμα χρόνος γι' αυτό και επέμεινε στην πρόταση που κατέθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να γίνει μια ειδική συνεδρίασή της, στην οποία θα μιλήσουν οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι και βουλευτές, καθώς και μια ειδική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.
Όπως υποστήριξε, «πρέπει να αποφασίσουμε ποια Νέα Δημοκρατία θέλουμε και ποια Ελλάδα θέλουμε», τονίζοντας πως «η ΝΔ έχει θέμα φυσιογνωμίας, ευρύτερο από το θέμα της αλλαγής ηγεσίας και πρέπει να λύσει την εξίσωση: Ανανέωση με ενότητα».
Τέλος, κάλεσε τους ομοϊδεάτες του να μην τρέφουν αυταπάτες ότι όλα αυτά μπορούν να γίνου με έναν τρόπο εύκολο και μαγικό, καθιστώντας σαφές, εντούτοις, «η ΝΔ πρέπει να αλλάξει για να μην βουλιάξει».
«Και το να αλλάξουμε, κρατώντας την ενότητα, έχει ένα βαθμό δυσκολίας», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης